Bontepolder – Terneuzen

Aan de Langeweg in Sluiskil werkt Solarfields, in samenwerking met ib vogt, aan de ontwikkeling van een zonnepark. Het betreft hier een tweetal percelen die samen de voormalige vuilstort Bontepolder vormen. De totale oppervlakte van het beoogde zonnepark beslaat om en nabij de 11,8 hectare. Gezien het feit dat de percelen in het verleden gebruikt zijn als vuilstort, lenen deze zich perfect voor de ontwikkeling van een zonnepark. Met het opwekken van zonne-energie wordt er een duurzaam karakter gegeven aan de voormalige stortlocatie.

Door middel van 41.552 panelen wordt er duurzame energie opgewekt voor ruim 4.200 huishoudens. Samen met een landschapsarchitect, en in overleg met omwonenden, is er een landschappelijke inpassing opgesteld. Deze voorziet tevens in de randvoorwaarden die door gemeente, waterschap en andere stakeholders zijn gesteld. Gezien de wens om het park aan het zicht te onttrekken, is er gekozen voor hoge groenstroken rondom het zonnepark. Met de ontwikkeling van een dergelijk zonnepark wordt er een forse bijdrage geleverd aan de duurzaamheidsdoelstellingen van zowel de gemeente Terneuzen, als de provincie Zeeland.

Projectfase

icon Ontwerp
icon Vergunning
icon Subsidie
icon Bouw
icon Exploitatie

Facts & Figures

0

panelen zijn wij voornemens te plaatsen

fact

0

MWh energieproductie per jaar

fact

0

kg vermeden CO2 per jaar

fact

Nieuws over Bontepolder – Terneuzen

Wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent Bontepolder – Terneuzen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van dit park.

Contact over Bontepolder – Terneuzen

Contactpersoon:
Finn Boeije

T. +31 (0)85 30 30 850
E. f.boeije@solarfields.nl

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields