Functie
Business Developer Sales

Standplaats
Rotterdam

Werkweek
32 – 40 uur p/w. In overleg

Solarfields

Als Business Developer Sales ben jij verantwoordelijk voor het onderhandelen en vastleggen van nieuwe locaties. Met jouw overtuigingskracht gaat het plannen van afspraken voor jou vanzelf, je gaat proactief op zoek naar geschikte locaties op grond, dak en water om zonneparken op te ontwikkelen. Je doet de eerste kennismaking bij de klant op locatie, een persoonlijke aanpak in dit traject is key. Als je na een aantal gesprekken het vertrouwen van de grondeigenaar gewonnen hebt en de onderhandelingen tot een goed einde gebracht hebt, teken je de overeenkomst met de grondeigenaar, waarna je het project overdraagt aan je collega Project Manager. Op naar de volgende locatie!

Bij Solarfields gaan innovatie en maatschappelijke impact hand-in-hand. Solarfields wil de wereld verbeteren met duurzame energie. Dit doen wij door grootschalige zonneparken te ontwikkelen, bouwen en exploiteren door heel Nederland. Solarfields is marktleider op het gebied van grondgebonden zonneparken en heeft in 2019 6 zonneparken gerealiseerd. Daarnaast zitten er meer dan 175 zonneprojecten in de pipeline. Solarfields staat garant voor persoonlijk contact, een professionele benadering en volledige ontzorging. Met kantoren in Groningen, Rotterdam en Arnhem is Solarfields een snelgroeiende speler in het Nederlandse energielandschap.

Functieprofiel

Als Business Developer Sales ben je verantwoordelijk voor het identificeren en vastleggen van locaties die geschikt zijn voor de realisatie van grond / dakgebonden zonneparken. Daarnaast denk je proactief mee aan het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe ‘business opportunities’. Hierbij kun je denken aan innovatieve manieren van opslag, dubbel functiegebruik van de grond en ecologische impact van een zonnepark.

Op een proactieve en commerciële wijze streef je naar een optimaal resultaat en klanttevredenheid. Je vindt het leuk om bruggen te slaan en legt gemakkelijk contact met onze doelgroepen; o.a. agrarische bedrijven, gemeenten, vastgoedeigenaren. In deze rol ben je voornamelijk werkzaam in Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland, met als thuisbasis ons kantoor in Rotterdam.

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden:

 • Identificeren van nieuwe locaties en het benaderen van vastgoedeigenaren en prospects;
 • Het uitwerken en onderhandelen van offertes en voorstellen;
 • Het verzamelen en beheren van marktdata en –gegevens;
 • Je adviseert potentiële klanten over de projecten van Solarfields;
 • Je volgt de trends en ontwikkelingen op de voet en weet wat de concurrentie doet;
 • Je voert verkoop- en adviesgesprekken met bedrijven en geeft presentaties;
 • Je werkt nauw samen met andere afdelingen en locaties binnen Solarfields;
 • Bedenken van nieuwe business opportunity’s en samenwerkingsmogelijkheden.

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring;
 • Je denkt in kansen en communicatief ben je sterk. Dat moet ook wel. Je hebt veel klantcontact, zowel op afstand als in persoon;
 • Je bent resultaatgericht en je wordt enthousiast van ‘sales’;
 • Goede beheersing van het Engels in woord en schrift;
 • Ervaring met sales is een must;
 • In bezit van rijbewijs B.

Ons aanbod

Wij bieden een unieke positie in een ondernemende, uitdagende omgeving en een sterk groeiende markt. Je werkt nauw samen in een team van gedreven professionals waarbinnen kennis wordt gedeeld. De lijnen zijn kort en iedereen is aanspreekbaar. We stimuleren creativiteit, flexibiliteit en je krijgt de ruimte om te ondernemen. De functie kent een grote mate van vrijheid en je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van Solarfields en daarmee de verduurzaming van Nederland. Daarnaast hebben wij een personeelsbeleid waarbij je in persoonlijke ontwikkeling wordt ondersteund gedurende je carrière.

Interesse?

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en wil je solliciteren? Stuur je cv (en motivatie) per e-mail naar Nancy de Vries, n.devries@hunterselect.nl

Uiteraard is vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd. Voor nadere informatie kun je ook contact opnemen via 050 – 31 15 882.

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields