Functie: Business Developer
Standplaats: Rotterdam
Werkweek: 32 – 40 uur p/w. In overleg

Solarfields

Bij Solarfields gaan innovatie en maatschappelijke impact hand-in-hand. Solarfields wil de wereld verbeteren met duurzame energie. Dit doet zij door grootschalige zonneparken op grond en daken te ontwikkelen, bouwen en opereren. Solarfields is marktleider op het gebied van grondgebonden zonneparken en heeft anno 2019 reeds 6 zonneparken gerealiseerd. Daarnaast zitten er meer dan 150 zonneprojecten in de pipeline. Solarfields staat garant voor persoonlijk contact, een professionele benadering en ontzorging. Met kantoren in Groningen, Rotterdam en Arnhem is Solarfields een snelgroeiende speler in het Nederlandse energielandschap.

Een unieke positie in een ondernemende, uitdagende omgeving en een sterk groeiende markt. Je werkt samen in een team van gedreven professionals waarbinnen kennis wordt gedeeld. Creativiteit en flexibiliteit wordt gestimuleerd en je krijgt de ruimte om te ondernemen. De functie kent een grote mate van vrijheid en je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van Solarfields.

Solarfields biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een Company Incentive Scheme waarbij je mee deelt in het succes van de onderneming. Verder is er een personeelsbeleid waarbij je in persoonlijke ontwikkeling wordt ondersteunt gedurende je carrière.

Profiel

Als Business Developer ben je verantwoordelijk voor het identificeren en vastleggen van locaties die geschikt zijn voor de realisatie van zonneparken. In deze functie sta je in contact met o.a. vastgoedeigenaren maar ook met (potentiële) opdrachtgevers vanuit de agrarische sector, de detailhandel en de industrie. Je denkt proactief mee aan het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe ‘business opportunities’. En als onderdeel van voorgaande ben je zeer betrokken bij en lever je een bijdrage aan de marketing, PR en externe communicatie van Solarfields.

Taken en verantwoordelijkheden

De volgende taken en verantwoordelijkheden zijn onderdeel van de functie van Business Developer:

 • Identificeren van nieuwe locaties;
 • Het verzamelen en beheren van marktdata en –gegevens;
 • Benaderen van vastgoedeigenaren en prospects;
 • Het uitwerken van offertes en voorstellen;
 • Het bewaken van het offerte proces;
 • Het schrijven van tender en offerte verzoeken (RFQ’s);
 • Uitwerken en onderhandelen van contracten inzake het gebruik van de grond;
 • Bedenken van nieuwe business opportunity’s en samenwerkingsmogelijkheden.

Ter ondersteuning van de business development/ sales activiteiten bepaal je mede de externe communicatie, het gaat hierbij om activiteiten als:

 • Adviseren over PR en externe presentatie van Solarfields;
 • Actualisatie en bewaken website en sociale media content;
 • Opstellen persberichten;
 • Opstellen van jaarlijkse PR plan en de communicatie strategie.

In de rol van Business Developer ben je regionaal actief en werk je vanuit de vestiging Rotterdam

Functie-eisen

Je denkt in kansen en groei zit in je genen. Je bent resultaatgericht en je wordt enthousiast van ‘sales’. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je verstaat de kunst van het goed luisteren naar klanten.

Overige functie-eisen:

 • Goede beheersing van het Engels in woord en schrift;
 • Afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met sales is een nadrukkelijke pre;
 • In bezit van rijbewijs B.

Wat wij bieden

Wij bieden een unieke positie in een ondernemende, uitdagende omgeving en een sterk groeiende markt. Je werkt samen in een team van gedreven professionals waarbinnen kennis wordt gedeeld. We stimuleren creativiteit, flexibiliteit en je krijgt de ruimte om te ondernemen. De functie kent een grote mate van vrijheid en je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van Solarfields. Daarnaast hebben wij een personeelsbeleid waarbij je in persoonlijke ontwikkeling wordt ondersteunt gedurende je carrière.

Interesse

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en wil je solliciteren? Stuur je cv (en motivatie) per e-mail naar Hunter Select t.a.v. Renée Nicolaï, r.l.nicolai@hunterselect.nl of Nancy de Vries, n.devries@hunterselect.nl. Uiteraard is vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd. Voor nadere informatie kun je ook contact opnemen via 050-31 15 882.