Jij bepaalt waar je ons voor inschakelt.
Wij staan voor je klaar. Samen de zn.

Diensten

Wij hebben onze dienstverlening verdeeld in vijf fasen voor dak-, water- en grondprojecten: ontwikkelen, financieren, bouwen, beheren en balanceren. We kunnen samenwerken in alle stappen, een gedeelte of één van de stappen. Ben je bijvoorbeeld beperkt in financiële middelen? Dan bieden we financieringsoplossingen. Zoek je iemand die het zonnepark kan bouwen of de vergunningaanvraag in orde maakt? Wij regelen het. Een zonnepark-beheerder nodig…, enzovoorts. Jij bepaalt waar je ons voor inschakelt!

1. Ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van een zonnepark op grond, water of daken is het bepalen van de geschiktheid van de locatie de eerste stap. Vanuit daar bekijken we de mogelijkheden voor de inrichting van het zonnepark op het stroomnet én de potentiële opbrengsten. In deze fase maken we een ontwerp voor het project, verkennen we de lokale mogelijkheden, plannen we de bouw en leggen we de eerste afspraken vast.

2. Financieren

Bij de verhuur van grond, water of dak hoef je zelf niet te investeren in het zonnepark. Start je een eigen zonneproject op? Dan helpen we je met het regelen van de volledige financiering en vragen we de SDE subsidie (SDE++) aan. Onze dienstverlening stemmen we af op jouw wensen. Zo kunnen we ondersteunen bij het selecteren van een bank/adviseur, het regelen van een geschikte verzekering en onderhandelen over financierbare projectovereenkomsten (EPC, O&M, PPA, etc.)

3. Bouwen

Het type locatie bepaalt de aanpak van het zonneproject. We bouwen zonneparken op veel verschillende ondergronden! Van agrarische grond tot waterplassen. En van torenhoge daken tot oude vuilstorten. Wil je de bouw van jouw project samen met Solarfields aanpakken? Dat kan! We hebben ruime ervaring met het bouwen van parken en een groot netwerk van (internationale )leveranciers.

4. Beheren

Wanneer het zonnepark operationeel is, verzorgen onze asset managers het beheer en het benodigde onderhoud. Dit doen wij zowel voor onze eigen zonneparken als voor systemen van anderen. Van afstand monitoren we 24/7 de prestaties van het zonnepark en grijpen direct in als dat nodig is. Zo houden we het zonnepark in topconditie.

5. Balanceren

Om overschotten en -tekorten van opgewekte energie op te kunnen vangen, werken we aan balanceringsoplossingen. Voorbeelden hiervan zijn wind- en zonenergie combinaties en systemen die energie tijdelijk op kunnen slaan. Opslag en balancering kunnen het rendement van zonneprojecten verder verhogen. Door de opgewekte stroom tijdelijk op te slaan en de elektriciteit te leveren wanneer de vraag het grootst is dragen we bij aan het balanceren van het elektriciteitsnet

Contact met Solarfields

Contact met onze locaties kan door ons te bellen of te mailen via onze algemene contactgevens: