Zonnedijk – Eemshaven

Op de dijk ten zuiden van de Eemshaven in de gemeente Eemsmond wordt een zonnepark gerealiseerd van ruim 17.000 panelen. De dijk is eigendom van Groningen Seaports en de dijk heeft geen functie meer als waterkering. Op de dijk staat verder nog een aantal windmolens van RWE/Essent en wordt momenteel begraasd door schapen. De energie die door het zonnepark wordt opgewekt zal worden afgenomen door Vattenfall en is vooral bedoeld voor bedrijven die in de directe omgeving van de haven zijn gevestigd.

Sinds 2018 wordt er op kleine schaal geëxperimenteerd over het dubbelgebruik van binnendijken en zonnepanelen. Met een lengte van ruim 5 kilometer aan panelen, goed voor ruim 2.300 huishoudens, is dit het grootste zonneproject op een dijk in Nederland.

Projectfase

icon Ontwerp
icon Vergunning
icon Subsidie
icon Bouw
icon Exploitatie

Facts & Figures

0

panelen plaatsen wij momenteel

fact

0

MWh energieproductie per jaar

fact

0

kg vermeden CO2 per jaar

fact

Nieuws over Zonnedijk – Eemshaven

Wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent Zonnedijk – Eemshaven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van dit park.

Contact over Zonnedijk – Eemshaven

user-avatar

Contactpersoon:
Niek Tamminga

T. +31 (0)85 30 30 850
E. n.tamminga@solarfields.nl

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields