Pure winst bij ondernemer Peter Plantenga

Duurzaam evenementencentrum ZERO55 met hun zonnedak

Peter Plantenga, ZERO55 in Apeldoorn

Verduurzamen is een vraagstuk van nu. Zo ook in het groene Apeldoorn: we zijn op de koffie bij één van onze partners. Peter Plantenga runt hier hét evenementencentrum van de toekomst. Hij vertelt over zijn zonnedak. 

Bekijk het verhaal van Peter

Ook verduurzamen met Solarfields? Vraag vrijblijvend een afspraak aan!

Zero als missie 

“In opdracht van Accres Apeldoorn ben ik begonnen aan het plan om een duurzaam entertainmentcentrum te bouwen. Ondertussen zijn we vijf jaar verder en zijn er al twee neergezet, de eerste opende ik in Enschede. De tweede in Apeldoorn. Onder de naam ZERO55. De naam staat voor zero lawaai, zero geur en zero fossiele brandstoffen. Ook wilde ik aan de slag met energiebesparing, daarop terugdringen.” 

“Één ding was voor mij zeker: het hele dak moet vol met zonnepanelen.”
– Peter Plantenga | ZERO55
Dak ervaringsverhaal

“Duurzaamheid is voor mij dus heel belangrijk. We rijden hier bijvoorbeeld met e-karts, die rijden natuurlijk op elektra. Daarom was er voor mij één ding zeker: het hele dak moet vol liggen met zonnepanelen. Op die manier kunnen de karts rijden op zonne-energie.” 

Samen investeren 

“Voor mijzelf was de investering in een zonnedak te groot. Toen ben ik gaan zoeken naar een partner voor deze investering. Zo stuitte ik in Groningen op Solarfields: zij waren bereid om samen met mij te investeren in duurzaamheid, in de vorm van zonnepanelen. Zo zijn er uiteindelijk 828 panelen door hen geplaatst. ” 

“Ik ben gaan zoeken naar een partner, om samen te investeren.”
– Peter Plantenga | ZERO55
Dak ervaringsverhaal

“In de praktijk liep het proces vrijwel vlekkeloos. Zij hebben de panelen geplaatst zonder dat wij daar enige vorm van hinder van hadden. Het contact is persoonlijk: er zijn hier regelmatig mensen geweest. Bijvoorbeeld ook om het bouwproces te begeleiden. Het is echt verlopen zoals we hadden afgesproken. Koffie, thee en een biertje na afloop is alles wat ik hoefde te doen!” 

Op het dak 

“De prestatie van dit zonnedak is echt enorm. De zonnepanelen sturen samen de hele dag onder andere achttien e-karts aan. En alle andere activiteiten draaien ook op dit zonnedak. Dus we zijn echt volledig zelfvoorzienend op dit moment.”  

“We zijn ook niet eens tegen echte uitdagingen aangelopen. Bij Solarfields kreeg ik wel de ruimte om dit zonnedak zo te ontwikkelen als ik dat wilde. Zo kon ik investeren in het dak en zij in de panelen. In die sharing revenu hebben we elkaar echt gevonden.” 

“Koffie, thee en een biertje na afloop: dat is alles wat ik hoefde te doen.”
– Peter Plantenga | ZERO55
Dak ervaringsverhaal

De toekomst

“Dit is het voorbeeld voor duurzaamheid binnen ondernemerschap als je het mij vraagt. Een evenementencentrum dat volledig draait op duurzame energie, draagt wel bij aan het beeld voor de toekomst. Ja, ik ben trots op dit bedrijf.” 

Neem direct contact op

Één van onze adviseurs helpt je verder.

085-3030850
info@solarfields.nl

Maak een afspraak

Wij vertellen je vrijblijvend welk rendement je kunt behalen.

Dus wil je zonnepanelen op je dak? Of twijfel je, heb je nog vragen? Laten we met elkaar om tafel, zodat jij weet waar je aan toe bent. Daarna brengen we je stap
voor stap naar 100% duurzaam energie op je dak.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan