Familiebedrijf investeert in de toekomst!

Gijs Vermeulen, ondernemer in Mill

Ga direct naar de video.

Een zonnesysteem op je dak. Dat is een goed idee, maar veel mensen stellen het liever uit tot morgen. Ook Gijs Vermeulen dacht er zo over. Hij zet samen met zijn vader het familiebedrijf voort dat ooit is opgericht door opa Vermeulen. Ze hadden er al vaak over nagedacht, zonnepanelen op hun bedrijfspand, maar daar bleef het bij. Totdat ze in gesprek kwamen met Guido van Solarfields. Gijs Vermeulen deelt zijn ervaring. Bekijk het video-interview onderaan de pagina.

“Mijn opa is ooit begonnen met een kleine houtzagerij in een loods. 75 jaar geleden. De zaken gingen goed.  Er kwam een tweede loods voor het hout, toen een derde voor de apparatuur en vervolgens kwamen er nog meer gebouwen bij. Uiteindelijk groeide het in al die jaren uit tot een behoorlijke onderneming. Op een gegeven moment konden we het iets rustiger aan doen in de houtskeletbouw en werd het interessant om ook panden te gaan verhuren aan andere bedrijven! Een mooie manier om iets waardevols te betekenen voor andere ondernemers. Enkele jaren geleden kwam mijn vader al met een idee.”

“Pap zei: Zou het niet mooi zijn wanneer we het dak ook nog extra kunnen benutten? Daar werd het idee geboren.”

“Het dak lag er al, dus zonde om hem niet te gebruiken!”
– Gijs Vermeulen, ondernemer in Mill
Zonnepanelen op bedrijfsdak

“Duurzame energie is natuurlijk hip! Maar een dak vol leggen met zonnepanelen dat doe je niet zomaar… Het bleef dus vooral bij ideeën. We misten de financiële reserves en de technische kennis om dit écht te doen. Onze prioriteit ligt natuurlijk bij wat er onder het dak gebeurt, en dat is zonde! Want het dak dat ligt er al. Eigenlijk jammer om niet ook de bovenkant te gebruiken voor iets goeds: duurzame energie! Gelukkig kwamen we in contact met Solarfields. Zij hebben wel de kennis en aandacht om alles perfect te organiseren. En zonder dat wij er last van hebben, kunnen we ook nog eens meeprofiteren van de opbrengst.”

Meten is weten
“De eerste gesprekken met Solarfields hielpen ons echt op weg. Het is prettig om te praten met een partij die weet wat er bij een zonnedak komt kijken. Vanaf de allereerste schetsen zijn we meegenomen in het traject. Zo wisten we precies wat ons te wachten stond en wat er op ons specifieke dak mogelijk was aan panelen. Zowel de subsidieaanvraag, financiering, verzekering, bouw, beheer en opbrengst. Die opbrengst is natuurlijk in groene stroom, maar ook in dakhuur voor onze onderneming. En laten we eerlijk zijn: dat is wel een fijne bonus.”

Een duurzame relatie
“Inmiddels zijn we een stuk verder. We weten nu al dat we in ieder geval 16 jaar samen met Solarfields in zee gaan. Een mooie zekerheid, want dat betekent dat we in ieder geval 16 jaar rendement uit ons pand halen. Het fijne is dat we hier zelf geen omkijken naar hebben. Wat dat betreft zie je dat Solarfields exact weten wat ze doen. En het mooie is: we kunnen daarna zelf beslissen of we verder willen! Als we door willen gaan, dan nemen we het zonnesysteem over. Maar wanneer tegen die tijd blijkt dat er andere, duurzamere opties zijn, dan is dat ook mogelijk. Zo bouwen we samen met Solarfields aan de toekomst van ons familiebedrijf. En ook aan de toekomst van onze wereld.”

Bereken, net als Gijs, je opbrengst

Benieuwd wat een zonnepark jou en de wereld oplevert? Doe direct de quickscan. Binnen drie stappen inzicht in jouw zonnige toekomst.

Bekijk het verhaal van Gijs!