Jij de ambitie.
Wij de mogelijkheden. Samen de zn.

Jouw zonnepark starten of versnellen

Als marktleider van grootschalige zonneprojecten weten wij dat er veel komt kijken bij de realisatie van een zonneproject. Of het nu op dak is of op grond, het is een lang traject met vele uitdagingen, daar weten wij inmiddels alles vanaf. Wij ondersteunen jouw duurzame initiatief met onze kennis en expertise. Daar waar jij het nodig hebt.

De praktijk laat zien dat er ongelooflijk veel initiatieven zijn om zonneparken te bouwen, maar dat een groot deel van deze initiatieven niet worden gerealiseerd. Sterker nog, van de vergunde SDE subsidie wordt bijna de helft niet uitgekeerd. Dat is zonde, want daarmee redden we met elkaar de klimaatdoelstelling in Nederland niet. Solarfields biedt daarom iedere ontwikkelaar, zelfstandige ondernemer en/of energie-coöperatie de helpende hand met een of meerdere van onze diensten.

Vijf diensten = vijf oplossingen

Wij hebben onze dienstverlening verdeeld in vijf fasen voor dak- en grondprojecten: ontwikkelen, financieren, bouwen, beheren en balanceren. We kunnen samenwerken in alle stappen, een gedeelte of één van de stappen.

Ben je bijvoorbeeld beperkt in financiële middelen? Dan bieden we financieringsoplossingen. Zoek je iemand die het park kan bouwen of de vergunningaanvraag in orde maakt? Wij regelen het. Een zonnepark-beheerder nodig…, enzovoorts. Jij bepaalt waar je ons voor inschakelt!

Eén van de meest voorkomende redenen dat een dak-project niet doorgaat, is dat het beoogde dak niet constructief is onderzocht en daarmee niet sterk genoeg blijkt te zijn voor alle aangevraagde panelen. Daarnaast zien we dat ontwikkelaars worden verrast door de hoge kosten, bijvoorbeeld voor een dure grootverbruiksaansluiting op het net. Daarnaast zijn afspraken met diverse partijen niet altijd even duidelijk en wordt soms op het laatste moment de stekker door een partij eruit getrokken. Zonde! Solarfields helpt jou en jouw energieproject graag een stap verder.

Waarom deze mogelijkheden?

We hebben een ambitieuze doelstelling. Wij willen ervoor zorgen dat 1 miljoen huishoudens in 2030 duurzame energie gebruiken. Om dit te bereiken, moeten we nu – samen met jou – stappen zetten. Op een manier die meerwaarde heeft voor ons beide. Alleen samen kunnen we werken aan een duurzame toekomst! Lees hier meer over Solarfields.

Direct contact met ons?

Bel met ons tijdens kantooruren of stuur ons een e-mail