Locatie zonneparken

Solarfields realiseert zonneparken op verschillende locaties. Wij doen dit altijd met de laatste technieken om op deze manier de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. Hieronder leggen we u graag uit welke mogelijkheiden er zijn op het gebied van zonnepark constructies.

Grondgebonden zonnepark 

Solarfields is marktleider op het gebied van grondgebonden grootschalige zonneparken. Dit doen we op een professionele wijze waarbij we altijd zorg dragen voor een goede inpassing.  

Een grondgebonden zonnepark heeft de volgende voordelen: 

  • Dubbel ruimtegebruik mogelijk. Solarfields doet dit op veel verschillende manieren bijvoorbeeld door schapen onder de panelen te laten grazen of te bouwen op oude vuilstortlocaties; 
  • Een zonnepark levert lokale werkgelegenheid op. 

Zon op water 

Naast de mogelijkheid om grootschalige grondgebonden zonneparken aan te leggen en zonnepanelen op daken te plaatsen, bestaat er ook de mogelijkheid om zonnesystemen op water aan te leggen. In het buitenland zijn inmiddels de eerste zonneparken op water gebouwd en ook in Nederland begint dit langzaamaan op te komen. Het klinkt logisch, in Nederland zijn we omringd door water, waarom zouden we dit niet benutten? Zon op water heeft daarnaast een groot aantal voordelen: 

  • Uit onderzoeken blijkt dat de waterkwaliteit in de meeste gevallen niet alleen gelijk blijft, maar zelfs verbetert. De temperatuur van het water gaat naar beneden waardoor algen, waaronder blauwalg, minder snel groeien;  
  • Agrarische gronden blijven onaangetast; 
  • Meer zonopbrengst door de reflectie van het water.  

“Realizing renewables”