Campagne ‘Grote daken vangen veel zon!’ gelanceerd

26 juli 2019

Solarfields betrokken bij promocampagne Holland Solar

Solarfields is als ontwikkelaar betrokken bij de onlangs gelanceerde promotiecampagne ‘Grote daken vangen veel zon!’. Gezamenlijk willen we op deze manier bedrijven en andere organisaties stimuleren om het dak optimaal te benutten met behulp van zonnepanelen en -collectoren.

De website

De website www.grotedaken.nl is live gegaan op initiatief van Holland Solar. De site bevat een handig stappenplan en een uitleg over zonne-energie. Brancheorganisatie Holland Solar geeft het volgende aan over dakgebonden zon: ‘Zonnestroom en zonnewarmte leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Daken zijn hiervoor natuurlijk de aangewezen plek omdat niemand daar last van heeft’.

Geen vergunning nodig

Voor zonne-energie toepassingen op daken is geen vergunning vereist. Het is tussen 29 oktober tot en met 14 november mogelijk om de SDE+ subsidie aan te vragen voor zonnestroomprojecten. Zonne-energie helpt bedrijven om hun CO2-footprint te verlagen en om een duurzamer imago te creëren. Daarnaast biedt Solarfields een vergoeding per paneel, waardoor het op deze manier nog een extra voordeel geeft.

Bezit u een grootschalig dak en bent u benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens hier achter en wij voeren vrijblijvend een berekening uit om te kijken of uw dak geschikt is voor zonne-energie.