Eerste panelen op solar carport Biddinghuizen geplaatst

30 april 2021

Goed nieuws voor festival fans! De eerste zonnepanelen van de grootste solar carport ter wereld zijn deze week geplaatst. In november vorig jaar vond de starthandeling plaats. Sindsdien zijn er enorm veel werkzaamheden geweest op het terrein.  Het plaatsen van de eerste panelen is een mooie mijlpaal in de realisatie van de solar caport van in totaal 35 hectare. In totaal worden er 90.000 zonnepanelen geplaatst. Lees meer over dit bijzondere zonneproject op de projectpagina.

Bijzondere zonnepanelen

Bij dit zonnepark wordt gebruik gemaakt van zogenaamde bifacial zonnepanelen. Deze panelen hebben de eigenschap om aan beide zijden licht om te zetten naar energie. Het licht wat door de grond (of de auto’s) gereflecteerd wordt, kan daardoor ook worden benut. Dit betekent een hogere energieopbrengst van bij reguliere panelen.

Facts & figures

Het totale parkeerterrein beslaat 35 hectare. Daarmee biedt het ruimte voor 15.000 auto’s. In totaal levert de solar carport straks voldoende stroom om 10.000 huishoudens van duurzame stroom te voorzien. Daarmee levert het een mooie bijdrage aan de duurzame doelstellingen van Nederland.

Hoe komt de zonnecarport eruit te zien?

Via onderstaande video laten we zien hoe de parkeerterreinen van Lowlands eruit komen te zien:

Solar carport Lowlands – Biddinghuizen