Financiering zonnepark Scaldia verstrekt

30 mei 2018

Eind mei heeft HSH Nordbank de benodigde projectfinanciering voor zonnepark Scaldia verstrekt. Dit betekent dat de bouw van het in Zeeland gelegen zonnepark per direct van start gaat. Het beoogde zonnepark wordt met 54,5 MWp bij oplevering naar verwachting het grootste zonnepark van Nederland. Solarfields, partner van ib vogt voor het realiseren van zonnepareken in Nederland, heeft projecteigenaar ib vogt ondersteund in het financieringsproces en zal gedurende de bouw het projectmanagement ondersteunen.

‘Het gaat om een financiering van ruim 41 miljoen euro. Natuurlijk is dat altijd een uitdaging bij een groot en complex project als Scaldia.’ Geeft Niels Kruims, werkzaam als Project Finance Manager binnen Solarfields, aan. ‘We zijn blij dat de start van het project nu echt kan beginnen.’

Grootste zonnepark Nederland

Zonnepark Scaldia is bij oplevering naar verwachting het grootste project in Nederland. Het zonnepark beslaat met ruim 140.000 panelen een oppervlakte van 38 hectare, en is dus ongeveer 76 voetbalvelden groot. In totaal levert het zonnepark gedurende 30 jaar gemiddeld 51.000 MWh groene energie op jaarbasis. Dit is voldoende om 14.000 huishoudens te voorzien van stroom. Deze groene stroom wordt gedurende 17 jaar geleverd aan ENGIE Nederland.

De locatie

Het zonnepark ligt grotendeels op gronden van Zeeland Seaports in de gemeentes Borsele en Vlissingen in de provincie Zeeland. Het zonnepark vormt een band om het industrieterrein Sloehaven. Op dit moment levert de locatie al groene stroom met behulp van windmolens, maar vanaf Q3 2018 wordt de productie van groene stroom met de realisatie van het zonnepark uitgebreid.