Geen zienswijzen voor zonnepark Bontepolder

12 december 2019

Zonnepark Bontepolder weer een stap dichterbij realisatie

Groningen, 12 december 2019 – Zonnepark Bontepolder is weer een stap dichter bij realisatie. In de afgelopen periode zijn er geen zienswijzen ingediend voor het zonnepark. De aanvraag is inmiddels dan ook (onherroepelijk) vergund.

“Het is altijd fijn wanneer een project weer een mijlpaal bereikt”, geeft Finn Boeije, projectmanager binnen Solarfields aan. “Dat er dan geen zienswijzen ingediend worden is een kers op de taart. Het bevestigt dat we met ons team een goede werkwijze hanteren en op deze manier voldoende draagvlak creëren.”

Het zonnepark
Zonnepark Bontepolder wordt ontwikkelt door consortium Solarfields/ib vogt en beslaat een oppervlakte van 11,8 hectare. Het park zal op een voormalige vuilstortlocatie gerealiseerd worden. Met de opwek van duurzame energie wordt een meerwaarde gecreëerd voor een stuk grond dat anders onbenut blijft. Gedurende 30 jaar zal het zonnepark voldoende duurzame stroom produceren voor bijna 4.200 huishoudens op jaarbasis.

Vervolgstappen
De verleende vergunning is een positieve ontwikkeling voor het project. De volgende stap in het proces is de aanvraag van de SDE+ subsidie. Deze subsidie is (momenteel nog) benodigd om een zonnepark te kunnen realiseren in Nederland. De aanvraag hiervoor is inmiddels ingediend.

Solarfields
Solarfields is een producent van duurzame energie en realiseert hiervoor onder meer zonne-energie systemen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van grootschalige grondgebonden zonneparken. Solarfields realiseert zonneprojecten op verschillende locaties zoals grond, daken, oude vuilstortlocaties en parkeerplaatsen. Allemaal met het doel om Nederland te verduurzamen en in 2030, 1 miljoen huishoudens van duurzame energie te voorzien.

Zonnepark Bontepolder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!