Realisatie zonnepark Foxhol begonnen

21 februari 2021

Op 4 januari zijn we gestart met de realisatie van het W.A. Scholten zonnepark in Foxhol. Met de realisatie van dit zonnepark kunnen zo’n 1.500 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien. In een later stadium is het voor omwonenden van het zonnepark mogelijk om door middel van ZonnepanelenDelen mee te profiteren van de opbrengsten van het zonnepark.

 

Overeenkomst met Waterschap

Met een overeenkomst met Solarfields geeft het waterschap invulling aan zijn coalitieakkoord. Hierin staat opgenomen dat het zijn assets beschikbaar stelt aan derden voor de opwekking van duurzame energie. Het waterschap streeft ernaar om energieneutraal te worden.

De zonnepanelen van zonnepark Foxhol die op het terrein van het waterschap liggen, kunnen een hoeveelheid energie opwekken die overeenkomt met ongeveer 10 procent van het totale energieverbruik van het waterschap. Het waterschap mag de opgewekte energie beschouwen als zelfopgewekt, omdat de energie op zijn terrein wordt opgewekt. Daarnaast neemt het waterschap straks ook Garanties van Oorsprong af. Als alles verloopt volgens planning is het zonnepark vanaf mei dit jaar in bedrijf.