Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
12/03/2020

Realisatie zonnepark Vloeivelden Hollandia begonnen

Wethouder Freek Buijtelaar en gedeputeerde Tjisse Stelpstra geven startschot realisatie zonnepark

Groningen, 12 maart 2020 – Solarfields en Avitec zijn onlangs gestart met de realisatie van zonnepark Vloeivelden Hollandia. Een bijzonder project vanwege de uiteindelijke dubbel bestemming van de percelen. Naast duurzame energieproductie middels het te realiseren zonnepark, blijven de percelen in gebruik bij Avebe als waterbuffer voor haar productielocatie Gasselternijveen. De tarragrond welke vanuit het productieproces van Avebe overblijft, wordt eveneens binnen het zonnepark duurzaam herbestemd in een landschappelijke grondwal.

Ben Timmermans van Avitec; Wensen vanuit de omgeving voor een landschappelijke inpassing van het zonnepark en wensen van Avebe voor blijvend gebruik van de percelen en een duurzame oplossing voor de tarragrond, zijn mooi samen gebracht in dit project.

Projectlocatie;

Rondom het zonnepark is een dijklichaam aanwezig waardoor het zonnepark volledig uit het zicht van de omgeving wordt gerealiseerd. Omdat de zonnepanelen op een constructie boven het maaiveld worden geplaatst, zal hieronder gewoon gras blijven groeien en kan onder de zonnepanelen water worden opgeslagen.

Starthandeling;

Hoofdaannemer IB Vogt is gestart met het aanbrengen van de bekabeling. Hierna zal er gestart worden met het aanbrengen van de constructie. Om dit te vieren verricht Wethouder Freek Buijtelaar samen gedeputeerde Tjisse Stelpstra op donderdagmiddag 12 maart, om 14.30 uur, de symbolische eerste handeling op het zonnepark.

Het zonnepark;

Zonnepark Hollandia beslaat met c.a. 300.000 panelen een oppervlakte van bijna 100 hectare. Verwachting is dat het zonnepark vanaf eind november stroom levert aan ongeveer 35.000 huishoudens op jaarbasis.

Henk Groenewold van Solarfields; Het zonnepark is een technisch hoogstaand ontwerp, waarbij rekening is gehouden met de wensen van het naastgelegen Astron/Lofar, dat haar onderzoek zo kan ongestoord kan blijven voortzetten. 


Lees verder

Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer
Persbericht Biedplichtcontract Enexis
Persbericht 18/01/2024

Enexis en Novar sluiten uniek contract over flexibele energielevering 

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact