Solarfields biedt mogelijkheid om mee te participeren in zonnepark de Kie

6 maart 2018

Solarfields deelt zonopbrengst zonnepark de Kie

Groningen, 5 maart 2018 – Zonnepark de Kie, gerealiseerd door het gespecialiseerde bedrijf Solarfields, is vandaag operationeel gegaan. Vanaf 6 maart is het voor geïnteresseerden mogelijk om via de website www.zonnepanelendelen.nl/project/franeker mogelijk om mee te investeren in dit project.

‘We zijn erg trots op het feit dat zonnepark de Kie nu echt operationeel is.’ Geeft Henk Groenewold, projectmanager van dit project, aan. ‘Er zijn 29.008 zonnepanelen geplaatst in Franeker. Solarfields vindt het belangrijk om geïnteresseerden mee te laten participeren in een zonnepark. Thuis zonnepanelen plaatsen is niet voor iedereen een mogelijkheid. Het is geweldig dat investeren in groene energie op deze manier voor iedereen een mogelijkheid is!’

Zonnepark de Kie

Zonnepark de Kie is sinds vandaag in werking gezet en ligt in Franeker, ten westen van het bedrijventerrein met dezelfde naam. Het door Solarfields en ib vogt gerealiseerde zonnepark is vandaag opgeleverd in goede samenwerking met de gemeente Waadhoeke. Het project levert naar verwachting in het 1e productiejaar 10.024.740 kWh aan stroom. Dit is voldoende om ruim 3.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. De landschappelijke inpassing zal in een later stadium aangebracht worden.

Samenwerking ZonnepanelenDelen

De mogelijkheid om geïnteresseerden te laten investeren in het Franeker zonnepark de Kie is mogelijk gemaakt middels een samenwerking met platform ZonnepanelenDelen. Deze samenwerking is een primeur voor ontwikkelaar Solarfields. Het is mogelijk om één of meerdere zonnedelen à €25,- te investeren. In totaal is er €100.000,- beschikbaar gesteld aan zonnedelen.

Solarfields

Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grondgebonden zonneparken en grootschalige zonnesystemen. Het bedrijf ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Om de energietransitie te versnellen stimuleert Solarfields, samen met haar partners, de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. Solarfields verwacht dit jaar nog minimaal 5 projecten te realiseren.