Solarfields gaat het dak op!

16 januari 2019

Solarfields breidt uit en beperkt zich niet langer tot grondgebonden zonneparken. Na eerder al SDE+ subsidie te hebben ontvangen voor onder andere een solar carport, vuilstortlocatie en een dijk, heeft Solarfields nu ook op het gebied van PV installaties op daken grote stappen gemaakt. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om een vrijblijvende dakberekening aan te vragen via onze Solarfields website.

‘Het is een hele logische stap om ons ook op de daken in Nederland te richten.’ Geeft Gerben Smit, Managing Director binnen Solarfields, aan. ‘Er moet nog veel gebeuren in Nederland om de energiedoelstellingen te behalen en dit gaat niet lukken met enkel grondgebonden zonneparken. We hebben in de afgelopen jaren al veel mooie stappen gezet maar zijn ervan overtuigd dat we met zonnedaken de transitie nog verder kunnen versnellen.’

Een logische stap

Hoewel de techniek in de praktijk iets verschilt van grondgebonden zonneparken, is het in de basis maar een klein verschil en een logische keuze. ‘Grondeigenaren stelden ons regelmatig de vraag of we ook actief waren op daken omdat de samenwerking met ons als prettig werd ervaren. Dit heeft ons mede doen besluiten om kennis in huis te halen en ons hierin op te leiden.’ Solarfields richt zich ook op daken grotendeels op grootschalige projecten. Een dak met de grootte vanaf 3.000 m2 komt in aanmerking om opgenomen te worden in de portefeuille.

Betrouwbaar en professioneel

Solarfields heeft zich in de afgelopen jaren laten zien als een betrouwbare en professionele partij op het gebied van grootschalige zonneparken. De werkwijze van Solarfields blijft hierin op dak gelijk. Het grote voordeel van dak-projecten ten opzichte van grondgebonden zonneparken is dat er hiervoor geen vergunning benodigd is. Wat er nog wel noodzakelijk is, is onder andere een SDE+ subsidie. Zoals eerdere samenwerkingspartners gewend zijn, regelt Solarfields alles van A-Z en wordt de eigenaar van het dak geheel ontzorgd op het gebied van deze verduurzamingsmogelijkheid.

Bereken hier vrijblijvend of uw (grootschalige) dak in aanmerking komt.