Solarfields sluit zonnepark Molenwaard op het net aan

23 maart 2020

Zonnepark Molenwaard in Hoogezand, gerealiseerd door ervaren producent van duurzame stroom Solarfields, is afgelopen woensdag in samenwerking met de netbeheerder Enexis op het elektriciteitsnet aangesloten. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 35 hectare en levert groene stroom aan zo’n 10.000 huishoudens 

Het zonnepark zal later dit jaar feestelijk worden geopend. In verband met het coronavirus is de datum hiervan nog niet bepaald, deze wordt in een later stadium bekend gemaakt.  

Het zonnepark 
Zonnepark Molenwaard beslaat met 90.132 panelen een oppervlakte van 35 hectare. Hiervan wordt 7 hectare ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting. Dit is in goed overleg met de omgeving gegaan. Gedurende de exploitatieperiode blijft Solarfields betrokken voor, onder andere, het onderhoud van het zonnepark en de landschappelijke inpassing. 

Solarfields
Solarfields is een producent van duurzame energie en realiseert zonne-energie systemen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van grootschalige grondgebonden zonneparken. Solarfields realiseert zonneprojecten op verschillende type locaties zoals grond, daken, voormalig vuilstortlocaties en parkeerplaatsen. Allemaal met het doel Nederland verder te verduurzamen en in 2030 schone energie te leveren aan 1 miljoen huishoudens.

zonneveld Molenwaard
Visualisatie zonnepark Molenwaard