Verduurzamen hoef je niet alleen te doen.

3 maart 2022

Er zijn vele redenen om te verduurzamen. Wij zetten er een aantal op een rij. Deze week reden twee.

2. Je hoeft het niet alleen te doen

Gelukkig hoef je die reuze-opgave van het klimaat niet alleen op te lossen. Steeds meer bedrijven, wereldleiders maar vooral mensen, zijn zich bewust van de problematiek én de oplossingen. En dat sterkt. Samen kan je namelijk meer dan in je eentje.

Het klimaatscenario is niet heel rooskleurig. Het is dus niet zo gek dat de klimaatverandering soms wat moedeloos maakt. Maar er zijn gelukkig ook ongelofelijk veel positieve veranderingen. De wereld van duurzame energie is volop in ontwikkeling. Zowel op sociaal-maatschappelijk vlak als qua techniek.

Vanuit de politiek komt er een steeds duidelijker geluid als het gaat om duurzaam beleid. Bovendien groeit de algemene bewustwording. We zien steeds meer dat bedrijven niet willen wachten op verplichtingen vanuit de overheid en dus het heft in eigen hand nemen. Ze gaan zelf opzoek naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zo ook Peter Plantenga van Zero55: “De ‘zero’ staat voor ‘zero-energieverbruik’ omdat we duurzaamheid maximaal doorvoeren binnen ons kartcentrum”. Daar past een zonnedak natuurlijk perfect bij.

Als bedrijf of ondernemer kan zowel het duurzaamheidsvraagstuk als de verduurzamingsmogelijkheden nogal veel zijn. Terwijl je in de kern waarschijnlijk vooral bezig wilt zijn met je eigen business. Verduurzamen kan dan best als veel en misschien zelfs wel als gedoe worden ervaren. Zo kan het zijn dat jij je hele productieproces CO2-neutraal wilt maken. En de ander wil liever het kantoor verduurzamen. Wij begrijpen heel goed dat verduurzamen maatwerk is.

“Wij begrijpen heel goed dat verduurzamen, maatwerk is.”
Keukentafelgesprek

Ook qua duurzame techniek zit de wereld niet stil. Een zonnepaneel is in de afgelopen jaren al vele malen efficiënter geworden. Zo zijn er tegenwoordig bi-facial zonnepanelen. Deze dubbelzijdige panelen kunnen aan twee zijden zonlicht omzetten in energie. Naast ‘klassieke’ technologieën is er nog veel meer in ontwikkeling. Een trekker volledig op groene brandstof? Samen met Avitec en REpowered komt die werkelijkheid steeds dichterbij! Of wat dacht dat je van warmtesteden?

Samengevat hoef je het wiel dus echt niet zelf uit te vinden. Er zijn vele totaaloplossingen voor jouw specifieke situatie. Als je het ons vraagt, is niets onmogelijk. En het wordt ook nog eens makkelijker als we het samen doen. Zo kunnen we onze krachten bundelen, van ondernemers en energiecoöperaties tot grondeigenaren. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Vraag gerust!

Stel jouw duurzaamheidsvraag

Een oplossing voor jouw vraagstuk nodig? Wij denken graag met je mee!