Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
08/12/2020

Wind valt voor zon

Vanochtend is er bij de sloop van een windturbine, naast zonnepark Eemshavendijk, iets misgegaan. De windturbine is de verkeerde kant op gevallen en terecht gekomen op zonnepanelen die onderdeel zijn van de zonnedijk.

Samen, en in goed overleg met RWE, is inmiddels een aangepast sloopplan opgesteld voor de resterende 8 windturbines. Daarnaast zijn we vanmiddag begonnen met het opruimen van de 20 beschadigde panelen en liggen de reservepanelen alweer klaar om geïnstalleerd te worden. Het gehele incident valt binnen de verzekering en er zijn geen gewonden gevallen.

Henk Groenewold, construction manager bij Solarfields: “de impact is zeer beperkt, en alle overige panelen blijven hun stroom leveren. Begin januari verwachten we dat alle herstelwerkzaamheden zijn afgerond. Al met al spectaculaire beelden en is dit een mooi voorbeeld hoe wind en zon elkaar goed weten te vinden”.

Dit indrukwekkende filmpje willen we u niet onthouden.


Lees verder

Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Batterij Bontepolder
Blog 14/03/2024

Wat kun je allemaal slim opslaan?

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact