Zonnepark de Kie officieel geopend

1 juni 2018

Solarfields viert de opening van zonnepark Franeker

Zonnepark de Kie in Franeker is op donderdagmiddag 31 mei officieel geopend. Gedeputeerde van Friesland, Michiel Schrier verzorgde de openingshandeling onder toeziend oog van zo’n 70 aanwezigen. Met de bouw van zonnepark de Kie worden ruim 3.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

‘2,5 jaar geleden zijn we gestart met dit project. Het is mooi dat we hier nu samen dit park mogen openen.’ geeft Gerben Smit, medeoprichter van Solarfields bij de opening aan. ‘Samen met de betrokken partijen hebben we een park neergezet om trots op te zijn.’ Wethouder Jan Dijkstra is het met Smit eens. Hij zegt over het zonnepark:’Zonnepark de Kie levert een grote bijdrage aan de doelstellingen van de gemeente Waadhoeke’.

De openingshandeling van gedeputeerde Schrier bestond uit een druk op de knop. Na het drukken zakte het doek waarna het door graffitiartiesten beschilderde netstation zichtbaar werd gemaakt. Het netstation laat op deze manier visueel het stroomschema zien.

Opening-de-Kie-2

Zonnepark de Kie

Zonnepark de Kie is sinds maart operationeel. Het Franeker zonnepark ligt ten westen van bedrijventerrein de Kie. Het door Solarfields en ib vogt gerealiseerde zonnepark is vandaag officieel geopend door gedeputeerde Michiel Schrier. Het project levert naar verwachting in het 1e productiejaar 10.024.740 kWh aan stroom. Dit is voldoende om ruim 3.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.