Zonnepark Sinnegreide bereikt 100%

4 oktober 2018

In korte tijd zijn alle beschikbare obligaties voor zonnepark Sinnegreide volgeschreven. Via platform ZonnepanelenDelen was het voor korte tijd mogelijk om te investeren in het zonnepark. In totaal is er €250.000,- aan obligaties beschikbaar gesteld.

Na een speciale voorinschrijving, waar enkel inwoners van gemeente Achtkarspelen toegang tot hadden, was het vanaf gisterochtend voor iedereen mogelijk om te investeren tegen een aantrekkelijk rendement. Deze mogelijkheid werd goed ontvangen. In korte tijd zijn alle obligaties verkocht. Meer dan 220 deelnemers zullen profiteren van de zonne-energie die straks in Buitenpost wordt opgewekt.

Zonnepark Sinnegreide
Op dit moment bevindt zonnepark Sinnegreide zich in de afrondende fase. In totaal worden er 30.436 zonnepanelen geplaatst. Deze leveren met 11,7 MWp straks voldoende stroom voor ruim 3.800 huishoudens per jaar. Naar verwachting wordt het park eind deze maand opgeleverd.

Samenwerking ZonnepanelenDelen
Het is niet de eerste keer dat geïnteresseerden de kans krijgen om te investeren in een zonnepark van Solarfields. Ook bij de eerder gerealiseerde parken is de samenwerking met ZonnepanelenDelen aangegaan. Deze laagdrempelige manier van investeren bleek ook bij zonnepark de Kie en zonnepark Marum een groot succes te zijn. De beschikbare obligaties zijn in alle gevallen binnen korte tijd volgeschreven.