Duurzame groei met opslag voor jouw energie
Jij wil duurzaam groeien. Wij ontwikkelen opslagmogelijkheid. Samen de zon

Duurzaam opslaan

Door energie op te slaan, is jouw energiesysteem toekomstbestendig. Solarfields zorgt dat grootschalige energieopslag jouw duurzame initiatieven versnelt. Met flexoplossingen voor gemeenten, overheden en netbeheerders. Samen lossen we netcongestie op, waardoor jij verder duurzaam kan groeien.

Jouw energie slim aansluiten

Als overheid, gemeente of netbeheerder, wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor een toekomstbestendig energiesysteem. Met de opslag van duurzame energie in jouw regio, ben je de toekomst een stapje voor. Zo biedt een storage-oplossing verschillende aansluitingsmogelijkheden. Gaat er geen opgewekte energie verloren. En met slim inregelen, verhoog je zelfs de waarde van jouw zonnestroom. 

Kies wat bij jou past

We stappen in Nederland in rap tempo over op schone energie. En dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zoals het afstemmen van vraag en aanbod. Of bijvoorbeeld het elektriciteitsnet dat volloopt. De behoefte aan het opslaan van energie groeit daarom. Welke manier van opslag werkt voor jou? Kies de totaaloplossing die bij jou past.

Om te bepalen welk opslagsysteem bij jouw situatie past, denken we graag met je mee. Zo kijken we naar de energieopwekking, het energiegebruik en de huidige infrastructuur. Op basis hiervan en van je toekomstige situatie, brengen we de mogelijkheden in kaart.

De opslag van energie heeft verschillende voordelen

Afstemmen

Energievraag en -aanbod kunnen door tijdelijk opslaan op elkaar worden afgestemd. Zo gaat er geen duurzame energie verloren.

Balanceren

Opslag biedt nieuwe kansen in gebieden waar sprake is van netcongestie. Het net kan worden gestabiliseerd, piekproblemen worden daarmee aangepakt.

Stabiliseren

Energieprijzen kunnen worden gestabiliseerd door middel van opslag: zogenaamde ‘load shifting’.

Batterij

Een batterij is een opslagsysteem voor energie. Energie die uit verschillende bronnen komt, wordt in een batterij verzameld. Zo kan de energie worden bewaard tot deze op een geschikt moment kan worden gebruikt. 

Deze vorm van opslag heeft verschillende voordelen. Een batterijsysteem neemt relatief weinig ruimte in beslag. Het volledige systeem bestaat uit verschillende modules die met oog voor de ruimtelijke inpassing kunnen worden geplaatst. Het systeem is daarnaast modulair op de lokale behoefte aan te passen.  

Er zijn verschillende typen batterijen. De keuze hangt samen met de gewenste toepassing en een rendabele business case. Een batterij kan worden gekoppeld aan het net zonder dat hierbij sprake is van duurzame opwek. Of we kijken naar een integratie met duurzame opwek zoals een zon of windproject.  

Waterstof

Een waterstofbatterij zet het overschot aan opgewekte energie via elektrolyse om in waterstof. De waterstof is op een later moment weer om te zetten naar elektriciteit. Het omzetten gaat volledig zonder CO2-uitstoot.

Deze elektriciteit kan direct gebruikt worden voor industriële processen waar veel hitte voor nodig is. Denk hierbij aan staal- en papierindustrie. Maar ook voor emissie-vrije brandstof voor auto’s en zwaar transport.  

Lees meer over waterstof in het TNO rapport.

Samen met Solarfields

We willen duurzaamheid eenvoudig maken en denken daarom in complete oplossingen. Een opslagsysteem staat niet op zichzelf, het moet in het grotere geheel passen. Daarom verzorgen wij het traject van A tot Z. Ook na de realisatie blijven wij betrokken. Voor het beheren, aansturen en optimaliseren van de batterij. Jij schakelt ons in, waar jij ons nodig hebt. 

 • Advies
 • Checken en regelen van het papierwerk: fincanciering, ontwerp, netcapaciteit en vergunning
 • Bouw en aansluiting
 • Beheer en onderhoud
 • Optimaliseren
Storage

Zo werkt het

We helpen je stap voor stap in het realiseren van jouw opslagmogelijkheid.

Advies

1. Complete oplossing

Samen met onze partners adviseren wij jou vrijblijvend over de mogelijkheden van opslag voor jouw locatie en verduurzamingsvraagstuk.

 • Praktisch advies
 • Toekomstbestendig advies
 • Oog voor verhogen opbrengst
Ontwerp

2. Het grote plaatje

Wij ontwerpen voor jou een duurzaam energiesysteem waarbij opslag een belangrijke schakel vormt. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden wordt het ontwerp bepaald.

 • Afweging tussen batterij en waterstof
 • Lithium batterijen of Vanadium Redox Flow batterijen
 • Voldoet aan Nederlandse wet- en regelgeving
Financiering

3. Mogelijkheden

De kosten voor de realisatie van een opslag beginnen al in de ontwikkelfase.  Opslag vraagt om een eigen financiering naast opwek. Opslag wordt nog niet middels de SDE gesubsidieerd. Wij brengen voor u alle mogelijkheden in kaart.

 • Ontzorging van A-Z
 • Ervaren, financiële en juridische experts
 • Samenwerking met duurzame financiële instellingen
Realisatie en exploitatie

4. Volledig ontzorgd

We begeleiden het hele realisatietraject van het opslagproject. Hierbij verzorgen wij de hele ontwerpfase, inkoop, vegunningsfase en de inbedrijfstelling. Daarna zorgen we voor beheer en onderhoud.

 • Wij zijn marktleider in de realisatie van grootschalige energiesystemen met zon
 • Wij ontzorgen je tijdens dit traject volledig
 • Wij zijn 24/7 voor jou bereikbaar
Beheer

5. We blijven betrokken

Op basis van uitgebreide marktkennis en algoritmes kunnen wij jouw flexibele energiebron exploiteren en optimaliseren.

 • Voor maximaal rendement spelen we in op de energiemarkt
 • Het opslagsysteem monitoren wij 24/7
 • Je ontvangt real life rapportage van jouw opslag
Onderhoud

6. Geen omkijken naar

Ieder systeem wordt professioneel onderhouden. Met onze uitgebreide kennis en eigen onderhoudsteam, zijn wij in staat vakkundig en snel te handelen.

 • Jouw systeem is bij ons bekend
 • Preventief onderhoud en bij calamiteiten
 • Je hebt geen omkijken naar jouw installatie

Neem direct contact op

Één van onze adviseurs helpt je verder.

085-3030850
info@solarfields.nl

Maak een afspraak

Wij bekijken vrijblijvend samen met jou, welke oplossing past.

Benieuwd wat energieopslag voor jou kan betekenen? Samen brengen we vrijblijvend jouw wensen en de kansen in kaart.

Wil je bezig met energieopslag? Heb je nog vragen? Laten we met elkaar om tafel, dan brengen we je stap voor stap naar een toekomstbestendig energiesysteem.

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie?

Benieuwd hoe onze experts jou kunnen helpen? Vraag vrijblijvend informatie of een kennismakingsgesprek aan!

Maak kennis