Duurzame groei met opslag voor jouw energie
Jij wil duurzaam groeien. Wij ontwikkelen opslagmogelijkheid. Samen de zon

Energie opslaan

Het opslaan van energie maakt jouw energiesysteem toekomstbestendig. Solarfields zorgt dat grootschalige energieopslag jouw duurzame initiatieven versnelt. Met flexoplossingen voor gemeenten, overheden en netbeheerders. Samen lossen we netcongestie op, waardoor jij verder duurzaam kan groeien.

Jouw energie slim opslaan

Als overheid, gemeente of netbeheerder, wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor een toekomstbestendig energiesysteem. Met duurzame energieopslag in jouw regio, ben je de toekomst een stapje voor. Zo biedt een storage-oplossing verschillende aansluitingsmogelijkheden. Gaat er geen opgewekte energie verloren. En met slim inregelen, verhoog je zelfs de waarde van jouw zonnestroom. 

Kies wat bij jou past

We stappen in Nederland in rap tempo over op schone energie. En dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zoals het afstemmen van vraag en aanbod. Of bijvoorbeeld het elektriciteitsnet dat volloopt. De behoefte aan het opslaan van elektriciteit groeit daarom. Welke manier van energieopslag werkt voor jou? Kies de totaaloplossing die bij jou past.

Om te bepalen welk opslagsysteem bij jouw situatie past, denken we graag met je mee. Zo kijken we naar de energieopwekking, het energiegebruik en de huidige infrastructuur. Op basis hiervan en van je toekomstige situatie, brengen we de mogelijkheden in kaart.

De voordelen van grootschalige energieopslag voor jou

TSO: beheerder landelijke hoogspanningsnet

 • Opslag van energie kan de frequentie van de netspanning stabiliseren
 • Energie kan worden opgeslagen als reservecapaciteit. Zo kan het worden ingezet wanneer noodzakelijk.
 • Netcongestie kan zonder zware investeringen in het netwerk worden opgelost met opslag.

DSO: Beheerder laag- en middenspanningsnet & gemeenten

Netcongestie kan zonder zware investeringen in het netwerk worden opgelost met opslag.

Gebruikers & productenen

 • Increased self-consumption (voorkomen curtailment)
 • Time of use bill management / energy (energie invoeden of gebruiken op een later moment tegen een gunstigere prijs)

Meer informatie?

Benieuwd hoe onze experts jou kunnen helpen? Vraag vrijblijvend informatie of een kennismakingsgesprek aan!

Maak kennis

Batterij energieopslag

Een batterij is een opslagsysteem voor energie. Energie die uit verschillende bronnen komt, wordt in een batterij verzameld. Zo kan de energie worden bewaard tot deze op een geschikt moment kan worden gebruikt. 

Deze vorm van grootschalige energieopslag heeft verschillende voordelen. Een batterijsysteem neemt relatief weinig ruimte in beslag. Het volledige systeem bestaat uit verschillende modules die met oog voor de ruimtelijke inpassing kunnen worden geplaatst. Het systeem is daarnaast modulair op de lokale behoefte aan te passen.  

Er zijn verschillende typen batterijen. De keuze hangt samen met de gewenste toepassing en een rendabele business case. Een batterij kan worden gekoppeld aan het elektriciteitsnet zonder dat hierbij sprake is van duurzame opwek. Of we kijken naar een integratie met duurzame opwek zoals een zon of windproject.  

Energieopslag waterstof

Elektriciteit kan door een elektrolyser worden omgezet in groene waterstof. De groene waterstof is vervolgens makkelijk op te slaan. Op een later moment kan je dit gebruiken voor bijvoorbeeld zwaar transport en industriële processen.

Het opslaan van energie gebeurt in een waterstofbatterij. Deze zet het overschot aan duurzaam opgewekte energie om in waterstof. De waterstof is op een later moment weer ’terug’ om te zetten naar elektriciteit en dan te gebruiken. Het omzetten gaat volledig zonder CO2-uitstoot. Waardoor het een schone bron blijft.

Het voordeel van waterstofbatterij is dat deze – net als een batterijopslagsysteem – modulair schaalbaar is en goed in te passen in de omgeving. Tel daarbij op dat de, door zon of wind geproduceerde elektriciteit niet ingevoed hoeft te worden op het net; een goede oplossing dus in gebieden met netcongestie.

Lees meer over waterstof in het TNO rapport.

Samen met Solarfields

We willen duurzaamheid eenvoudig maken en denken daarom in complete oplossingen. Duurzame energieopslag staat niet op zichzelf, het moet in het grotere geheel passen. Daarom verzorgen wij het traject van A tot Z. Ook na de realisatie blijven wij betrokken. Voor het beheren, aansturen en optimaliseren van de batterij. Jij schakelt ons in, waar jij ons nodig hebt. 

 • Advies
 • Checken en regelen van het papierwerk: fincanciering, ontwerp, netcapaciteit en vergunning
 • Bouw en aansluiting
 • Beheer en onderhoud
 • Optimaliseren
Storage

Zo werkt het

We helpen je stap voor stap in het realiseren van jouw opslagmogelijkheid.

Advies

1. Complete oplossing

Samen met onze partners adviseren wij jou vrijblijvend over de mogelijkheden van energieopslag voor jouw locatie en verduurzamingsvraagstuk.

 • Praktisch advies
 • Toekomstbestendig advies
 • Oog voor verhogen opbrengst
Ontwerp

2. Het grote plaatje

Wij ontwerpen voor jou een duurzaam energiesysteem waarbij opslag een belangrijke schakel vormt. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden wordt het ontwerp bepaald.

 • Afweging tussen batterij en waterstof
 • Lithium batterijen of Vanadium Redox Flow batterijen
 • Voldoet aan Nederlandse wet- en regelgeving
Financiering

3. Mogelijkheden

De kosten voor de realisatie van een opslag beginnen al in de ontwikkelfase. Duurzame energieopslag vraagt om een eigen financiering naast opwek. Het opslaan van energie wordt nog niet middels de SDE gesubsidieerd. Wij brengen voor u alle mogelijkheden in kaart.

 • Ontzorging van A-Z
 • Ervaren, financiële en juridische experts
 • Samenwerking met duurzame financiële instellingen
Realisatie en exploitatie

4. Volledig ontzorgd

We begeleiden het hele realisatietraject van het opslagproject. Hierbij verzorgen wij de hele ontwerpfase, inkoop, vegunningsfase en de inbedrijfstelling. Daarna zorgen we voor beheer en onderhoud.

 • Wij zijn marktleider in de realisatie van grootschalige energiesystemen met zon
 • Wij ontzorgen je tijdens dit traject volledig
 • Wij zijn 24/7 voor jou bereikbaar
Beheer

5. We blijven betrokken

Op basis van uitgebreide marktkennis en algoritmes kunnen wij jouw flexibele energiebron exploiteren en optimaliseren.

 • Voor maximaal rendement spelen we in op de energiemarkt
 • Het opslagsysteem monitoren wij 24/7
 • Je ontvangt real life rapportage van jouw opslag
Onderhoud

6. Geen omkijken naar

Ieder systeem voor het opslaan van energie wordt professioneel onderhouden. Met onze uitgebreide kennis en eigen onderhoudsteam, zijn wij in staat vakkundig en snel te handelen.

 • Jouw systeem is bij ons bekend
 • Preventief onderhoud en bij calamiteiten
 • Je hebt geen omkijken naar jouw installatie

Neem direct contact op

Één van onze adviseurs helpt je verder.

085-3030850
info@solarfields.nl

Maak een afspraak

Wij bekijken vrijblijvend samen met jou, welke oplossing past.

Benieuwd wat energieopslag voor jou kan betekenen? Samen brengen we vrijblijvend jouw wensen en de kansen in kaart.

Wil je bezig met energieopslag? Heb je nog vragen? Laten we met elkaar om tafel, dan brengen we je stap voor stap naar een toekomstbestendig energiesysteem.

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.