Jij zoekt naar mogelijkheden.
Wij vinden niets onmogelijk. Samen de zn.

Samen de zon

Bij Solarfields geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor de locatie-eigenaar en eventueel omwonenden die kunnen participeren. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water. En op bijzondere plekken zoals een zonnedijk of een zonnecarport op een festivalterrein. Als oplossingen nog niet bestaan, bedenken we ze. Want we moeten door om de duurzame klimaatambities te behalen.

Over Solarfields

Solarfields is opgericht in 2014 door Jelmer Pijlman, Alexander Harssema en Gerben Smit. We zijn dus een jong bedrijf – letterlijk en figuurlijk – maar lopen nu al voorop bij de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. We zijn marktleider op het gebied van zonneparken op grond. We hebben al meer dan 450.000 zonnepanelen geïnstalleerd en ontwikkelen op dit moment 120 nieuwe zonneparken. Maar onze lat ligt hoger:

1 miljoen huishoudens voorzien van duurzame stroom. Voor 2030.

Samenwerken met Solarfields betekent…

Dat we ontzettend blij zijn dat jij ook samen met ons wilt bouwen aan een duurzamere toekomst. Dat doen we vanuit onze drie merkwaarden: betrokken, gedreven en positief

Betrokken

Bij ons sta jij centraal. We kunnen het alleen samen doen met grond- en dakeigenaren, met omwonenden en met stakeholders. Want we weten dat we elkaar nodig hebben om onze ambitieuze doelstellingen te halen. Betrokken zijn, is samen oplopen vanaf het eerste contactmoment tot het einde van de looptijd. Dat betekent dat we tot wel 30 jaar aan elkaar verbonden zijn. We zijn er voor jou in voor- en tegenspoed. 

Gedreven

We voelen de urgentie om nú stappen te zetten naar een duurzame wereld. We nemen het voortouw. Om onze ambities te halen, ontwikkelen we ook oplossingen die er nog niet waren. Zo realiseren we het grootste solar carport ter wereld en bouwen we een zonnedijk. We laten ons ook niet tegenhouden en ontwikkelen zelf innovatieve netinpassingen. Kan niet, bestaat niet!

Positief

Je kunt de uitdagingen van de wereld als een probleem zien, wij zien ze als een kans. Er zullen nog obstakels komen, maar die kunnen we aan. Daar zijn we van overtuigd. We kijken positief vooruit en inspireren anderen om samen te werken aan een duurzame toekomst.

  • Zonnepanelen

    Verklaring van onze directeur – Jelmer Pijlman

    De wereld verbeteren met duurzame energie is onze missie. Een missiestatement dat alleen kan plaatsvinden met aandacht voor mens en milieu. We maken ons dan ook zorgen en nemen de beschuldigen over het gebruik van dwangarbeid binnen de toeleveringsketen van zonne-energie zeer serieus. We veroordelen dwangarbeid in welke vorm dan ook, evenals alle andere mensenrechtenschendingen. Daarnaast zien we het ook als onze verantwoordelijkheid om dit tegen te gaan, ook al is de materie zeer complex. We zijn daarom actief bezig, samen met onze branchevereniging Holland Solar, om inzage te krijgen in de productie-, en toeleveringsketen van zonnepanelen.

    Om concrete veranderingen te realiseren, werken we samen met beleidsmakers, coöperaties, aannemers en leveranciers aan normen en procedures om er zo voor te zorgen dat onze toeleveringsketen vrij is van dwangarbeid. Dit omvat maatregelen voor naleving door aannemers, leveranciers en traceerbaarheid binnen onze toeleveringsketen om de oorsprong van onderdelen en grondstoffen te identificeren en hun verwerking te volgen.