Jij zoekt naar mogelijkheden.
Wij vinden niets onmogelijk. Samen de zn.

Samen de zon

Bij Solarfields geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor de locatie-eigenaar en eventueel omwonenden die kunnen participeren. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken en duurzame energiesystemen van formaat. Op grond, dak en water. En op bijzondere plekken zoals een zonnedijk of een zonnecarport op een festivalterrein. Als oplossingen nog niet bestaan, bedenken we ze. Want we moeten door om de duurzame klimaatambities te behalen.

Missie

In 2030 een miljoen huishoudens in Nederland voorzien van groene stroom.

Solarfields
SF Visie

Visie

Wij geloven dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie.

In alles wat wij doen, zijn wij…

Betrokken

De ander staat centraal in alles wat wij doen. We doen het samen met grond- en dakeigenaren, met omwonenden en met stakeholders. Want we weten dat we elkaar nodig hebben om onze ambitieuze doelstellingen te halen. Betrokken zijn, is samen oplopen vanaf het eerste contactmoment tot het einde van de looptijd. Dat betekent dat we tot wel 30 jaar aan elkaar verbonden zijn.

We zijn er in voor- en tegenspoed.

Gedreven

We voelen de urgentie om nú stappen te zetten naar een duurzame wereld. We nemen het voortouw. Om onze ambities te halen, ontwikkelen we ook oplossingen die er nog niet waren. Zo realiseren we het grootste solar carport ter wereld. We laten ons ook niet tegenhouden door een ‘vol stroomnet’ en ontwikkelen zelf innovatieve netinpassingen.

Kan niet, bestaat niet.

Positief

Het is gemakkelijk om in het huidige klimaat de toekomst somber in te zien. Daar doen wij niet aan. Je kunt de uitdagingen van de wereld als een probleem zien, wij zien ze als een kans. Er zullen nog obstakels komen, maar die kunnen we aan. Daar zijn we van overtuigd. We inspireren anderen om samen te werken aan een duurzame toekomst.

We kijken positief vooruit.

Over Solarfields

Solarfields is opgericht in 2014 door Jelmer Pijlman, Alexander Harssema en Gerben Smit. Met als doel om de energietransitie te versnellen. We zijn marktleider op het gebied van zonneparken op grond en hebben al meer dan 450.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Maar onze ambitie is groter. Daarom werken we ook aan oplossingen voor netcongestie, batterijopslag, zonthermie en al het andere dat te maken heeft slimme, duurzame energiesystemen.

Alexander Harssema
Jelmer
Gerben

Wil jij de energietransitie versnellen en ben je…

  • Gedreven
  • Betrokken
  • Positief

…en wordt onderdeel van ons team.

Nino Herdic Project Controller

Alexander Harssema Partner

Esther Havinga Juridisch medewerker

Frans van der Werf Project Manager Storage

Miron Westerhof Project Developer

Faris Musakadic Business Developer Rooftop