Laat onze kennis u helpen bij uw duurzaamheidsbeleid
Samen creëren we draagvlak

Draagvlak en participatie staan zowel binnen de overheid als bij ons centraal. Maar wat is exact draagvlak? Hoe kunnen we met elkaar onze klimaatdoelstellingen bewerkstelligen? We hebben helaas niet meer alle tijd van de wereld. Daadkracht wordt van ons verwacht, met ruimte voor verschillende meningen.

Als ontwikkelaar hebben we ongelooflijk veel ervaring opgedaan hoe je met elkaar tot succesvolle oplossingen komt langs de as van ecologische, maatschappelijke en financiële participatie. Dit delen we graag met u.

mockup

Zonneparken op agrarische grond: Enkele misvattingen op een rij

Terwijl de boeren protesteren, zou de weg voor leveranciers van hernieuwbare energie over rozen moeten gaan. De werkelijkheid is weerbarstig. Er is veel weerstand, met name in de politiek. Hoogste tijd voor nuancering. Lees snel verder!


Verduurzamen doen we samen

image

Participatie

Wij nodigen de omgeving altijd uit om te participeren in de ontwerpprocessen om draagvlak te creëren. Samen wordt gekeken naar de mogelijkheid van maatschappelijke, financiële en ecologische inpassing.

image

Ecologie

De energietransitie is meer dan alleen de opwek van duurzame energie. Kennis is hard nodig! Wij als Solarfields verrichten samen met de Rijksuniversiteit Groningen een grootschalig onderzoek naar biodiversiteit rondom zonneparken.

image

Netinpassing

Het net is vol. Een argument dat we vaak horen, maar niet altijd klopt. Daar waar mogelijk werken we samen met windparken, zijn we zelf netbeheerder of zoeken we samen naar een ander alternatief.

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields