Molenwaard – Hoogezand

De omgevingsvergunning voor Zonnepark Molenwaard in Hoogezand is in november afgelopen jaar verleend. Als alles meezit, start de bouw van het zonnepark in de zomer van 2019.

Tijdens een intensief voortraject met twee inloopbijeenkomsten en vier interactieve denktankbijeenkomsten is in samenwerking met omwonenden, de gemeente en het bureau LAOS Landschapsarchitectuur gewerkt aan een breed gedragen plan ten aanzien van het ontwerp en de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Tijdens de denktankbijeenkomsten is samen met omwonenden voor elke rand een landschappelijke inrichting ontworpen die voldoet aan de wensen van de omwonenden die er het dichtst bij wonen. Dankzij dit intensieve voortraject zijn er geen zienswijzen naar voren gebracht en is er geen beroep ingesteld.

De locatie van het zonnepark is gelegen tussen de Woldweg en de Gorechtlaan, ten noorden van de Burgemeester van Roijenstraat. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 35 hectare, waarvan ongeveer 7 hectare wordt ingericht met o.a. nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting. Zonnepark Molenwaard bestaat uit ruim 90.000 zonnepanelen en gaat duurzame energie leveren aan 10.000 huishoudens.  Op deze pagina kunt u visualisaties en een 3D-animatievideo van het zonnepark bekijken.

Projectfase

icon Ontwerp
icon Vergunning
icon Subsidie
icon Bouw
icon Exploitatie

Facts & Figures

0

panelen plaatsen wij momenteel

fact

0

MWh energieproductie per jaar

fact

0

kg vermeden CO2 per jaar

fact

Nieuws over Molenwaard – Hoogezand

Wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent Molenwaard – Hoogezand? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van dit park.

Contact opnemen over Molenwaard – Hoogezand

user-avatar

Contactpersoon:
Joshua van Middelkoop

T. +31 (0)85 30 30 850
E. j.vanmiddelkoop@solarfields.nl

Heeft u een vraag over dit park? Wilt u een melding maken, of een suggestie doen met betrekking tot Molenwaard – Hoogezand? Laat uw bericht hier achter.

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields