Samen de zn.

Solar carport Biddinghuizen

Solarfields en Lowlands zijn in november 2020 gestart met de bouw van de grootste solar carport ter wereld. Het zonnepark is gebouwd op het parkeerterrein van Lowlands en beslaat een oppervlakte van 35 hectare.

De solar carport is inmiddels operationeel en bestaat uit 90.000 zonnepanelen waarmee jaarlijks zo’n 35.000.000 kWh elektriciteit wordt geproduceerd. Dit staat gelijk aan de stroom die 10.000 huishoudens jaarlijks gebruiken of aan 100 festivalweekenden.

Door de solar carport parkeren bezoekers straks overdekt én levert het parkeerterrein tegelijkertijd duurzame energie op. Een perfect voorbeeld van dubbel ruimtegebruik!

Lees hier het persbericht.

Ook een solar carport realiseren op uw parkeerplaats of uw (grootschalige) dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen? Bel ons of vraag direct een quickscan aan!

Grootste solar carport ter wereld

Nooit eerder is er een solar carport van dit formaat gerealiseerd. Wij zijn enorm trots op het feit dat wij op deze schaal een essentiële bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van Nederland. Grootschalige parkeerplaatsen zijn bij uitstek goede locaties voor zonnepanelen. Heb je een grootschalige parkeerplaats en denk je erover om zonnepanelen te plaatsen? Neem contact met ons op en wij onderzoeken vrijblijvend de mogelijkheden!

Solar carport Biddinghuizen in één overzicht

90.000 panelen geplaatst
9.999 huishoudens voorzien van stroom per jaar
18.410.000 kg minder CO2 uitstoot per jaar

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Vergunning

Subsidie

Bouw

In gebruik