Bellingwolde – Westerwolde

De projectlocatie is gelegen tussen de Veendijk en de Duitse grens in Bellingwolde, vlakbij de Lethe. Net over de grens staan Duitse windmolens. De grondeigenaar Kor Werkman is een bekende buurtbewoner en is betrokken bij de ontwikkeling. Solarfields en Kor Werkman streven naar een maatschappelijk gedragen zonnepark. Daarom is er een klankbordgroep opgericht en is de samenwerking gezocht met de lokale duurzame energie coƶperatie De Lethe Stroomt. Binnenkort is de eerste bewonersavond waar de plannen worden toegelicht en besproken. Het plangebied is 57.5 hectare groot. Hierop kunnen ongeveer 180.000 zonnepanelen geplaatst worden. Dit staat gelijk aan het vebruik van ongeveer 20.000 huishoudens. Doormiddel van een royale landschappelijke inpassing wordt er landschappelijk en ecologisch een meerwaarde gecreeƫrd. In de eerste schetsen is er rekening gehouden met veel groen rondom het zonnepark.

De ontwikkeling van dit zonnepark kan een goede bijdrage leveren aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Westerwolde en de provincie Groningen.

Projectfase

icon Ontwerp
icon Vergunning
icon Subsidie
icon Bouw
icon Exploitatie

Facts & Figures

0

panelen zijn wij voornemens te plaatsen

fact

0

MWh energieproductie per jaar

fact

0

kg vermeden CO2 per jaar

fact

Nieuws over Bellingwolde – Westerwolde

Wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent Bellingwolde – Westerwolde? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van dit park.

Contact over Bellingwolde – Westerwolde

user-avatar

Contactpersoon:
Lylian Dwarskasing

T. +31 (0)85 30 30 850
E. l.dwarskasing@solarfields.nl

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields