De Boomgaard – Wijdemeren

Solarfields heeft een SDE+ subsidie toegewezen gekregen voor de aanleg van een nieuw zonnepark op de voormalige vuilstortplaats in Wijdemeren. Het zonnepark De Boomgaard beslaat een oppervlakte van 6 hectare. Met dit park van 6.000.000 KWh kunnen jaarlijks ruim 1600 huishoudens van duurzame energie worden voorzien.

Op 23 mei 2018 heeft Solarfields een inloopavond georganiseerd voor alle belangstellenden van het zonnepark. Deze avond vond plaats in De Molen te Ankeveen. Solarfields presenteerde gedurende deze avond op een informele wijze de verschillende onderdelen van dit project en is in gesprek gegaan met de geïnteresseerden. Tijdens deze gesprekken hebben de bezoekers hun ideeën en wensen voor de invulling van het zonnepark kunnen uitspreken. Deze zijn, waar mogelijk, meegenomen in de plannen van het zonnepark. 

De voormalige vuilstort bevindt zich in de regio het Gooi, ten westen van Bussum. De vuilstort is aangrenzend aan het bedrijventerrein de Boomgaard. Voor de landschappelijke inpassing van het zonnepark worden de bestaande landschapselementen en structuren gebruikt om het zonnepark volledig uit het zicht te onttrekken. Het zonnepark zal omringd worden met bomen waardoor het zonnepark van buitenaf niet zichtbaar is. Het zonnepark levert een goede bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Wijdemeren en provincie Noord-Holland. Voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen zullen in de komende jaren duurzame alternatieven de plaats moeten innemen van de huidige fossiele energiebronnen. 

Projectfase

icon Ontwerp
icon Vergunning
icon Subsidie
icon Bouw
icon Exploitatie

Facts & Figures

0

panelen zijn wij voornemens te plaatsen

fact

0

MWh energieproductie per jaar

fact

0

kg vermeden CO2 per jaar

fact

Nieuws over De Boomgaard – Wijdemeren

Wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent De Boomgaard – Wijdemeren? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van dit park.

Contact over De Boomgaard – Wijdemeren

user-avatar

Contactpersoon:
Jop Smit

T. +31 (0)85 30 30 850
E. j.smit@solarfields.nl

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields