Koningspade – Opmeer

In de gemeente Opmeer werkt Solarfields samen met de Noordhollandse Energiecooperatie aan de ontwikkeling van Zonnepark Koningspade. De projectlocatie is gelegen tussen de Langereis, de Westerboekelweg en de Koningspade. Met de aanleg  van Zonnepark Koningspade kan een grote bijdrage geleverd worden aan de duurzaamheidsambities van gemeente Opmeer. De locatie waar het zonnepark is voorzien bestaat uit agrarisch gronden en heeft een oppervlak van ca. 20 hectare waarvan bruto ca 13 ha bedekt met zonnepanelen. Het opgesteld vermogen bedraagt ca. 23,5 MWp, wat naar verwachting ca. 22,7 MWh per jaar op aan duurzaam geproduceerde stroom opwekt. Dit is genoeg om ruim 8100 huishoudens per jaar te voorzien van lokaal opgewekte elektriciteit.

We streven naar een natuurrijk zonnepark. We beogen om middenin en langs de raden van het park brede stroken natuur aan te leggen, om zo optimaal biodiversiteit te stimuleren en de omgeving een groen en open uitzicht te bieden. Met oog op behoud van het open karakter van de polder zullen de panelen zelf onder ooghoogte blijven.

Als u vragen heeft over het project kunt u contact opnemen met projectleider René Jurgens, r.jurgens@solarfields.nl of tel +31 6 217 19 003.

Koningspade – Opmeer in één overzicht

36.800 panelen zijn wij voornemens te plaatsen
8.100 huishoudens voorzien van stroom per jaar
12.788.046 kg minder CO2 uitstoot per jaar

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Vergunning

Subsidie

Bouw

In gebruik