Roodakker – Buren

Samen met energiecoöperatie eCoBuren werkt Solarfields in de gemeente Buren aan de ontwikkeling van Zonnepark Roodakker. De projectlocatie is gelegen ten noorden van de A15/Betuwelijn, ter hoogte van Kapel Avezaath. Het beoogde perceel valt binnen de gemeente Buren, waar ruimte is voor lokale en innovatieve projecten van 10 hectare.

Solarfields brengt als marktleider zon-op-land de benodigde praktische en technische expertise en ervaring in over zonneparkontwikkeling, -realisatie en -beheer, waar eCoBuren de lokale kennis, contacten en maatschappelijke betrokkenheid waarborgen. Via deze samenwerking staan wij gezamenlijk voor een participatief proces, waarbij de omgeving zowel in het proces, als financieel, als maatschappelijk betrokken is in de ontwikkeling van dit beoogde zonnepark.

Duurzame innovaties

Speerpunt van dit zonnepark zijn de innovatieve toevoegingen. Zo behoort het plaatsen van een batterij en het elektrificeren van een aanliggend bedrijf tot het plan.

Met de aanleg van Zonnepark Roodakker kan een grote bijdrage geleverd worden aan de duurzaamheidsambities van gemeente Buren, namelijk om energieneutraal te zijn in 2050. Naar verwachting kan het park een opgesteld vermogen tussen de 14 en 17 MWp realiseren. Dit is voldoende om minimaal 4.500 huishoudens te voorzien van lokaal opgewekte elektriciteit, wat gelijk staat aan 44% van het aantal huishoudens in de gemeente Buren.

Roodakker – Buren in één overzicht

26.000 panelen zijn wij voornemens te plaatsen
4.500 huishoudens voorzien van stroom per jaar
7.500.000 kg minder CO2 uitstoot per jaar

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Vergunning

Subsidie

Bouw

In gebruik