De Boomgaard – Wijdemeren

Solarfields heeft zonnepark De Boomgaard gerealiseerd op de voormalige vuilstortplaats in Wijdemeren. Het zonnepark De Boomgaard beslaat een oppervlakte van 6 hectare. Met dit park van 6.000.000 KWh kunnen jaarlijks ruim 1.900 huishoudens van duurzame energie worden voorzien.

Op 23 mei 2018 heeft Solarfields een inloopavond georganiseerd voor alle belangstellenden van het zonnepark. Deze avond vond plaats in De Molen te Ankeveen. Solarfields presenteerde gedurende deze avond op een informele wijze de verschillende onderdelen van dit project en is in gesprek gegaan met de geïnteresseerden. Tijdens deze gesprekken hebben de bezoekers hun ideeën en wensen voor de invulling van het zonnepark kunnen uitspreken. Deze zijn, waar mogelijk, meegenomen in de plannen van het zonnepark. 

De voormalige vuilstort bevindt zich in de regio het Gooi, ten westen van Bussum. De vuilstort is aangrenzend aan het bedrijventerrein de Boomgaard. Voor de landschappelijke inpassing van het zonnepark worden de bestaande landschapselementen en structuren gebruikt om het zonnepark volledig uit het zicht te onttrekken. Het zonnepark zal omringd worden met bomen waardoor het zonnepark van buitenaf niet zichtbaar is. Het zonnepark levert een goede bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Wijdemeren en provincie Noord-Holland. Voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen zullen in de komende jaren duurzame alternatieven de plaats moeten innemen van de huidige fossiele energiebronnen. 

De Boomgaard – Wijdemeren in één overzicht

29.000 panelen geplaatst
1.900 huishoudens voorzien van stroom per jaar
3.497.900 kg minder CO2 uitstoot per jaar

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Vergunning

Subsidie

Bouw

In gebruik