Zoddebeek – Haaksbergen

Solarfields heeft in samenwerking met de energiecoöperatie Haaksbergen het voornemen om een zonnepark te ontwikkelen in de gemeente Haaksbergen. Het perceel ligt ten oosten van de Zendvelderweg en ten zuiden van de Munsterdijk. Verder naar zuiden ligt de Zoddebeek. Met een juiste inpassing van het zonnepark voegen we landschappelijk, ecologisch en maatschappelijk waarde toe aan de omgeving.

Het zonnepark

Het plangebied omvat bijna 17 hectare. Hiervan zal ongeveer 12,75 hectare gebruikt worden voor de technische installatie die duurzame energie opwekt. Hiermee wordt er jaarlijks duurzame energie opgewekt wat 60% van de huishouden binnen de gemeente kan voorzien van energie. Naast het opwekken van duurzame energie wordt er ongeveer 4,25 hectare besteed aan de ontwikkeling van de lokale natuur en biodiversiteit.

Op 16 april is dit initiatief ingediend bij de gemeente. Op dit moment zijn we in afwachting. Eventuele vragen of opmerkingen kun je mailen naar Jetse Derks, de projectmanager van dit project, via j.derks@solarfields.nl.

Zoddebeek – Haaksbergen in één overzicht

31.280 panelen zijn wij voornemens te plaatsen
6.318 huishoudens voorzien van stroom per jaar
8.138.000 kg minder CO2 uitstoot per jaar

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Vergunning

Subsidie

Bouw

In gebruik