Solarfields heeft samen met energie coöperatie Eekerpolder het initiatief zonnepark Eekerpolder opgericht in de gemeente Midden-Groningen. Het zonnepark ligt in de oksel van de A7 en de N33 en heeft een oppervlakte van circa 68.6 hectare.

In samenspraak met coöperatie Eekerpolder en haar leden, landschapsarchitecten van de provincie en gemeentes Midden-Groningen en Oldambt is naar voren gekomen dat ten minste 30 % van het totaal wordt teruggegeven aan landschappelijke inpassing. Hierbij kunt u denken aan verbrede watergangen, mooie stukken struweel en andere vegetatie wat ten goede komt de verbetering van de ecologie. Daarnaast wordt er een recreatieve meerwaarde gecreëerd waardoor u als passant kan gaan genieten van het nieuwe energielandschap. Er komt naast stopplaatsen met picknickbankjes ook een uitkijktoren waarvan u over het landschap kan heen kijken.

Het zonnepark levert circa 60 MWp op en kan 16.282 huishoudens van groene duurzame energie voorzien. Dit levert een enorme bijdrage aan de doelstellingen van zowel de provincie Groningen, als de gemeente Midden-Groningen. Verder is het nog van belang om mede te delen dat er nog een aangrenzend zonnepark komt te liggen in de gemeente Oldambt. Deze wordt tenminste net zogroot als het gedeelte in Midden-Groningen.

Zonnepark Eekerpolder – Midden Groningen in één overzicht

149.094 panelen zijn wij voornemens te plaatsen
16.282 huishoudens voorzien van stroom per jaar
29.000 kg minder CO2 uitstoot per jaar

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Vergunning

Subsidie

Bouw

In gebruik