Samen de zn.

Bezoek zonnepark Fort de Pol!

Tijdens de Open Energie Dag op 11 september 2021 openen tientallen duurzame energieprojecten de deuren om een breed publiek kennis te laten maken met hun project. Solarfields doet mee met zonnepark Fort de Pol! Een zonnepark op een voormalige vuilstortlocatie vraagt om een andere aanpak dan een zonnepark op reguliere grond. Je hebt namelijk veelal te maken met een helling en een folie wat niet mag worden aangetast. Hoewel voormalige vuilstort locaties een uitdaging bieden, zijn ze uitermate geschikte locatie voor zonne-energie. Vanuit het oogpunt van dubbel ruimte gebruik en het gebruik van marginale gronden is het gebruik van voormalige vuilstort locaties een efficiente invulling van de ruimte. De nazorg die op een locatie ligt en technische aanpassingen voor de opstal bieden een uitdaging, dus technisch, juridisch en milieukundig vraagt het om een kundige en zorgvuldige ontwikkeling. Samen met Windpark de Mars openen wij onze deuren. Neem je een kijkje onder de windturbine of ga in gesprek met een van onze experts? Je bent van harte welkom!

Openingstijden: 11 september van 10.00 tot 16.00 uur

Fort de Pol – Zutphen

Solarfields heeft in maart 2018, als één van de eerste in Nederland, een zonnepark op een vuilstortlocatie gerealiseerd. Daarna zijn wij niet stil blijven staan, en hebben eind vorig jaar zonnepark Fort de Pol opgeleverd. Ook dit zonnepark is op een oude vuilstortlocatie gebouwd.

De voormalige v‘Fort de Pol’uilstort is gesitueerd op het meest noord-westelijke punt van de gemeente Zutphen. De voormalige vuilstort is vernoemd naar het fort dat er vroeger gestaan heeft . De vuilstort is gelegen aan de IJselvalei met aan de westzijde de IJssel, aan de noordzijde het Twentekanaal en aan de zuidzijde het bedrijventerrein de Mars. De voormalige vuilstort betstaat uit drie plateaus waarvan het bovenste plateau, het zuidtalud en een deel van het westtalud plaats biedt voor 5MWp opgesteld vermogen. Met de 4,7 miljoen kilowattuur aan stroom die daarmee op wordt gewekt kunnen ongeveer 1400 huishoudens van duurzame worden voorzien.

Fort de Pol – Zutphen in één overzicht

14.504 panelen geplaatst
1.440 huishoudens voorzien van stroom per jaar
2.648.410 kg minder CO2 uitstoot per jaar

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Vergunning

Subsidie

Bouw

In gebruik