Fort de Pol – Zutphen

Solarfields heeft een SDE+ subsidie toegewezen gekregen voor de aanleg van een nieuw zonnepark op de voormalige vuilstortplaats Fort de Pol in Zutphen. Daarmee kan de voorbereiding van de bouw van het zonnepark op het bedrijventerrein de Mars van start gaan, want met de subsidiebeschikking is aan alle voorwaarden voor financiering voldaan.

De voormalige vuilstort is gesitueerd op het meest noord-westelijke punt van de gemeente Zutphen. De voormalige vuilstort is vernoemd naar het fort dat er vroeger gestaan heeft ‘Fort de Pol’. De vuilstort is gelegen aan de IJselvalei met aan de westzijde de IJssel, aan de noordzijde het Twentekanaal en aan de zuidzijde het bedrijventerrein de Mars. De voormalige vuilstort betstaat uit drie plateaus waarvan het bovenste plateau, het zuidtalud en een deel van het westtalud plaats biedt voor 5MWp opgesteld vermogen. Met de 4,7 miljoen kilowattuur aan stroom die daarmee op wordt gewekt kunnen ongeveer 1400 huishoudens van duurzame worden voorzien.

Projectfase

icon Ontwerp
icon Vergunning
icon Subsidie
icon Bouw
icon Exploitatie

Facts & Figures

0

panelen geplaatst

fact

0

MWh energieproductie per jaar

fact

0

kg vermeden CO2 per jaar

fact

Nieuws over Fort de Pol – Zutphen

Wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent Fort de Pol – Zutphen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van dit park.

Contact over Fort de Pol – Zutphen

user-avatar

Contactpersoon:
Joshua van Middelkoop

T. +31 (0)85 30 30 850
E. j.vanmiddelkoop@solarfields.nl

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields