Sint Nyk – De Fryske Marren

Dit zonnepark is gelegen aan de Tsjukemarwei naast industrieterrein De Slotmolen. Het park is 9 hectaren groot, met 9 MWp goed voor 2500 huishoudens, en valt binnen het beleid van de Fryske Marren. Het beleid heeft als uitgangspunt dat een zonnepark in maat en schaal met de Fryske dorpen moeten zijn, met een maximale grootte van 10 hectare. De locatie zelf heeft relatief weinig directe omwonenden en betreft een bedrijfsuitbreiding van de grondeigenaar.

De inloopavond in de eerste week van oktober 2019 was positief met vele aanwezigen en aanwezigheid van het dorpsbelang. Op basis van de feedback van dorpsbelang Doniaga hebben we veranderingen doorgevoerd in de landschappelijke inpassing. Denk onder meer aan wilgen aan de zuidzijde. De panelen zijn een zogenaamde zuid opstelling met ecologisch beheer. Solarfields gaat in gesprek met de lokale coöperatie om te kijken naar de mogelijkheden voor financiële participatie.

Projectfase

icon Ontwerp
icon Vergunning
icon Subsidie
icon Bouw
icon Exploitatie

Momenteel zijn we bezig met het voorbereiden van een vergunningsaanvraag. Hierbij wordt gestreefd naar de SDE++ ronde in de zomer van 2020. 

Facts & Figures

0

panelen zijn wij voornemens te plaatsen

fact

0

MWh energieproductie per jaar

fact

0

kg vermeden CO2 per jaar

fact

Nieuws over Sint Nyk – De Fryske Marren

Wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent Sint Nyk – De Fryske Marren? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van dit park.

Contact over Sint Nyk – De Fryske Marren

user-avatar

Contactpersoon:
Sander Leone

T. +31 (0)85 30 30 850
E. s.leone@solarfields.nl

x

Verstuurd!

Dank voor uw bericht. U kunt binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Voor dringende vragen kunt u ons ook altijd bellen op 085-3030850.
Met vriendelijke groeten,
Solarfields