Functie: Technisch Project Manager
Standplaats: Groningen
Werkweek: 32 – 40 uur p/w. In overleg

Solarfields

Solarfields is een ontwikkelaar van grootschalige zonneprojecten in Nederland en is gevestigd in Groningen. Naast de vestiging in Groningen worden op korte termijn nieuwe kantoorlocaties geopend in de omgeving van Rotterdam en Nijmegen/Arnhem.

Momenteel ontwikkelt Solarfields met een team van 21 medewerkers een portfolio van ongeveer 110 projecten met een totaal vermogen van meer dan 1.500 MWp. De eerste projecten zijn gebouwd en de rest van de portefeuille zal de komende jaren worden gefinancierd en gebouwd.

Solarfields is te kenmerken als een jonge, professionele onderneming met een open bedrijfscultuur waar de input van alle medewerkers zeer wordt gewaardeerd. Iedereen wordt gestimuleerd om, vanuit een hoge mate van zelfstandigheid, actief mee te denken met en een bijdrage te leveren aan het succes van Solarfields.

Profiel

Als Technisch Projectmanager ben je het aanspreekpunt voor technische vraagstukken binnen de projecten. Je bent betrokken bij de zonneparken vanaf de ontwikkelfase, gedurende de bouw, tot en met de operationele fase. Gedurende deze fasen ben je een belangrijk onderdeel van het projectteam. Als Technisch Projectmanager ben je specifiek verantwoordelijk voor het identificeren en ontwikkelen van oplossingen met betrekking tot het aansluiten van zonneparken op het elektriciteitsnet en het elektrotechnische ontwerp van de zonneparken.

Werkzaamheden:

 • Het ontwikkelen, ontwerpen en coördineren van de MV en HV-netaansluitingen voor alle zonneparken;
 • Je bent het aanspreekpunt voor onze nationale en internationale projectstakeholders met betrekking tot netinpassingen;
 • Je onderhoudt nauwe contacten en relaties met de netbeheerders en je bedenkt proactief oplossingen en mogelijkheden voor de aansluiting van onze huidige en toekomstige projecten;
 • Je bedenkt en werkt mee aan mogelijkheden om de zonneparken efficiënter/ effectiever aan te sluiten;
 • Vanuit je technische achtergrond denk je proactief mee, draag je oplossingen aan en adviseer je binnen de projectteams met betrekking tot het ‘electrical design’ van zonneparken;
 • Je ondersteunt de projectteams ten aanzien van het ontwerp en de energetische opbrengst van zonneparken en je bent actief betrokken van de bouw en oplevering van de zonneparken;
 • Je speelt een actieve rol bij de ontwikkeling en realisatie van ‘Energy Storage’ projecten.

Functie-eisen

Naast een aantal jaren werkervaring in een management ondersteunende functie herken jij je in het onderstaande profiel:

 • Je hebt een technische HBO of WO opleiding afgerond, bij voorkeur Elektrotechniek, Energie of soortgelijk;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift;
 • Je kunt goed overweg met MS Office programma’s;
 • Je maakt nieuwe projecten jezelf snel eigen;
 • Je bent organisatorisch en communicatief sterk;
 • Je bent vrolijk, energiek en positief ingesteld, je hebt humor en je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken.

Wat wij bieden

Wij bieden een unieke positie in een ondernemende, uitdagende omgeving en een sterk groeiende markt. Je werkt samen in een team van gedreven professionals waarbinnen kennis wordt gedeeld. We stimuleren creativiteit, flexibiliteit en je krijgt de ruimte om te ondernemen. De functie kent een grote mate van vrijheid en je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van Solarfields. Daarnaast hebben wij een personeelsbeleid waarbij je in persoonlijke ontwikkeling wordt ondersteunt gedurende je carrière.

Interesse

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en wil je solliciteren? Stuur je cv (en motivatie) per e-mail naar Hunter Select t.a.v. Renée Nicolaï, r.l.nicolai@hunterselect.nl of Nancy de Vries, n.devries@hunterselect.nl. Uiteraard is vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd. Voor nadere informatie kun je ook contact opnemen via 050-31 15 882.