Webinar | Samenwerking energiecoöperaties en ontwikkelaars

Hoe kunnen we samen met bewoners, gemeenten en ontwikkelaars zonneparken realiseren die welkom zijn? Zodat we in 2030 aan de klimaatdoelstellingen kunnen voldoen. Waarbij bewoners zeggenschap hebben over de realisatie en het beheer?

Participatie kan op veel manieren en is voor ieder park weer anders. In deze webinar gaan we vanuit Solarfields in gesprek met energiecoöperatie Eekerpolder. Want hoe gaat dat precies in zijn werk: participatie bij een zonnepark?

Aan het woord zijn:

Jaap Keuning

Jaap Keuning is woordvoerder van de Groninger Energiecoöperatie Eekerpolder. En zal vertellen over zijn ervaringen. Jaap vertelt over zijn overwegingen en keuzes: het is hem gelukt om zijn dorpsgenoten mede-eigenaar te maken van het zonnepark.

Lylian Dwarkasing en Menno van Bremen

Lylian Dwarkasing en Menno van Bremen zijn beiden projectmanager bij Solarfields en hebben vele samenwerkingen met energiecoöperaties van dichtbij gezien. Hun streven is om vanuit openheid en transparantie kennis en ervaringen te delen om zo een gelijkwaardige samenwerking aan te kunnen gaan. Alles om de energietransitie te kunnen versnellen.

André van der Zee

Het gesprek wordt in goede banen geleid door duizendpoot én moderator André van der Zee. Zijn werk staat in het teken van maatschappelijk relevante vragen. Met zijn vier zorgen zij ervoor dat je met acht praktische tips en ervaringsverhalen de webinar verlaat.

Meer weten over participatie? Download hieronder onze Gids voor energiecoöperaties.