Zonnepanelen plaatsen. Kan dat en hoe gaat dat?

 • Heb je een vergunning nodig voor een zonnedak?

  Nee. Meestal is er geen vergunning nodig om zonnepanelen te mogen plaatsen op een dak. Heel soms moet dit wel omdat een zonnedak dan niet past in het bestemmingsplan. Dit kan bijvoorbeeld bij monumenten of beschermde stadsgezichten het geval zijn. Via het Omgevingsloket kunt u een vergunningcheck doen voor het plaatsen van zonnepanelen. Of lees meer in de folder Zonnecollectoren en zonnepanelen.

 • Wat zijn de fases van een zonnedak realiseren?

  Een zonnedak realiseren bestaat uit vijf verschillende fases:

  1. Aanvragen: jij zet de eerste stap. Met de ingevulde Quickscan kunnen wij een inschatting maken van de zonopbrengst van jouw dak.
  2. Ontwikkelen: we onderzoeken hoe jouw zonnedak kan worden ingepast in het stroomnet, hoe goed de huidige dakconstructie is en we leggen de eerste (contract)afspraken vast.
  3. Financieren: als dakeigenaar hoef je zelf niet te investeren in je zonnedak. We regelen de volledige financiering  en vragen de SDE-subsidie aan.
  4. Bouwen: tijdens de aanleg zorgen we dat jij met je medewerkers ‘benedendaks’ altijd door kunt werken. Je hebt dus geen productieverlies. Kortom: jij onderneemt onder het dak, wij er bovenop.
  5. Beheren: we blijven minimaal 16 jaar aan elkaar verbonden en houden al die tijd jouw zonnedak in topconditie. Op afstand monitoren we 24/7 de prestaties van het zonnedak en grijpen direct in als dat nodig is.

De fases in het ontwikkelen van een zonnedak

Belangstelling voor een zonnedak? We laten je graag de stappen zien die leiden tot jouw eerste zonopbrengst als je jouw dak verhuurt aan Solarfields.

 • Aanvragen: Jij zet de eerste stap. Met de ingevulde Quickscan maken we een goede inschatting van de zonopbrengst van jouw dak  
 • Ontwikkelen: We onderzoeken hoe jouw zonnedak kan worden ingepast in het stroomnet, hoe goed de huidige dakconstructie is en we leggen de eerste (contract)afspraken vast. 
 • Financieren: Als dakeigenaar hoef je zelf niet te investeren in je zonnedak. We regelen de volledige financiering  en vragen de sde subsidie aan.
 • Bouwen: Tijdens de aanleg zorgen we dat jij met je medewerkers ‘benedendaks’ altijd door kunt werken. Je hebt dus geen productieverlies. Kortom: jij onderneemt onder het dak, wij er bovenop.  
 • Beheren: We blijven minimaal 16 jaar aan elkaar verbonden en houden al die tijd jouw zonnedak in topconditie (daar hebben wij namelijk zelf ook profijt van). Van afstand monitoren we 24/7 de prestaties van het zonnedak en grijpen direct in als dat nodig is.

Dit is een artikel uit het thema Vragen over zonnedak. Meer weten? Lees ook: Zijn zonnepanelen op een dak wel brandveilig?

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een zonnedak?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.