Wat is de opbrengst van een zonnedak?

De opbrengst van een zonnedak, hangt af van de keuzes die je maakt. Ga je een dak verhuren voor zonnepanelen of een eigen zonneproject starten? Welke keuze je ook maakt: wij blijven altijd naast je staan. Zo profiteren we samen van de zon! We bieden deze mogelijkheden aan bij een zonnedak van minimaal 3.000 m2.

Rekenvoorbeeld: dak verhuren voor zonnepanelen

Verhuur je een dak van 3.000m2? Dan ontvang je +/- €4.500 opbrengst per jaar. Na 16 jaar heb je dus €72.000 verdiend!

“Zonnepanelen op mijn bedrijfsdak? Dak daar niet eerder aan dacht!”

Solarfields regelt jouw SDE++

Mijn eigen zonnedak-project starten

Wanneer je een eigen project start met zonnepanelen op het dak van minimaal 3.000 m2 kunnen we bij Solarfields ook ondersteunen. We kunnen mee-investeren, adviseren bij subsidie-aanvragen, helpen bij de bouw van jouw zonnedak, het zonnedak beheren, et cetera.

 • Je bent zelf geheel of gedeeltelijk eigenaar van je zonnedak.
 • Hoger rendement dan bij verhuur van het dak.
 • Solarfields ondersteunt je in de realisatie waar nodig: advies, bouw, ontwikkeling, enzovoorts.
 • Solarfields doet het beheer en het onderhoud
Neem direct contact met ons op

Dak verhuren of een eigen project starten?

Iedere ondernemer is anders. De een wil maximaal rendement en regelt alles zelf, de ander wil volledig ontzorgd worden en is tevreden met een iets lager rendement. Wij sluiten aan op jouw wens! Je kunt jouw dak voor zonnepanelen verhuren aan Solarfields waarbij wij alles regelen. Je kunt ook een eigen zonnedak-project starten. Dan ondersteunen we je waar jij ons nodig hebt.

Wat levert een zonnedak op?

Een zonnedak is naast een goede manier om te verduurzamen ook een extra inkomstenbron of kostenverlagend. Wat een zonnedak oplevert is afhankelijk van de samenwerking en de financiële constructie. Maar hoe zit dat dan precies met rendement?

 • Wat levert een dak verhuren op?

  De opbrengst van een zonnedak, hangt af van de keuzes die je maakt en de ruimte die je hebt. Ga je bijvoorbeeld een dak verhuren of investeer je in een eigen zonneproject? Bij Solarfields zijn meerdere mogelijkheden voor een zonnedak bij minimaal oppervlakte van 3.000 m². Hier een rekenvoorbeeld: Verhuur je een dak van 3.000 m²? Dan ontvang je +/- €4.500 per jaar. Na 16 jaar heb je dan dus € 72.000 verdiend.

  Daarnaast levert een zonnedak ook (indirecte) marketingopbrengsten op. Als gevolg van een ‘groene’ uitstraling. Ben je verhuurder? Dan verhoog je de aantrekkelijkheid van het pand voor bestaande en toekomstige huurders.

 • Wat is het rendement van een zonnedak?

  Het rendement van jouw zonnedak hangt van meerdere factoren af. Eigenaar zijn van jouw zonnedak betekent maximaal rendement. Maar ook meer risico’s en veel zelf regelen. Bij het verhuren van het dak is het rendement lager, maar daarmee ook de risico’s, de eigen investering en de zorgen. Verder is het rendement van jouw zonnedak afhankelijk van de business case die kan worden opgesteld: hoeveel panelen kunnen er op het dak, hoeveel zonuren heeft jouw dak, etc. Zonne-­energie is een rendabele energiebron die mede dankzij de SDE­-subsidie een hoge mate van financiële zekerheid kent.

Waarom kiezen voor een zonnedak? 

Wist je dat een bedrijfsdak geld kan opleveren? Als je een bedrijfsdak hebt van minimaal 3.000 m2 of groter, kan Solarfields van jouw bedrijfsdak een zonnedak maken. Met zonnepanelen zakelijk van Solarfields kies je voor een duurzame investering, die ook nog eens rendement oplevert. Hoeveel dit is, berekenen wij graag voor jou. Hieronder een aantal redenen om te investeren in een zonnedak:

Zo werkt het

We helpen je stap voor stap in het realiseren van je duurzame zonne-energie.

Met zonnepanelen zakelijk krijg je grip op jouw eigen energie. Kies je voor een zonnedak van Solarfields? Dan word je vanaf moment één ontzorgd: Solarfields vraagt de SDE subsidie aan, regelt de opstalverzekering en verzorgt de bouw. Natuurlijk zorgen we ervoor dat jouw bedrijfsactiviteiten gewoon kunnen doorgaan. Je ondervindt geen hinder tijdens het plaatsen van de zonnepanelen.

De voordelen van een Solarfields zonnedak: 

Ben jij net als andere ondernemers op zoek naar een oplossing voor de hoge kosten van jouw bedrijfspand of perceel? Ontdek dan zeker de mogelijkheden van een zonnedak. Bij Solarfields denken we graag met je mee en kijken we altijd hoe we een zo goed mogelijk rendement kunnen bieden. Betrokken, gedreven en positief: dat is waar Solarfields voor staat. 

De 9 meest gestelde vragen over zonnedaken 

Wil je meer weten over een zonnedak van Solarfields? Download dan ook onze gratis brochure: we geven je hierin antwoord op de 9 meest gestelde vragen over zonnedaken. Zo ontdek je of een zonnedak iets is voor jouw bedrijf. Je krijgt vrijblijvend de 9 vragen in jouw mailbox. 

Benieuwd naar de meest gestelde vragen?

Ben jij geïnteresseerd in wat een zonnedak jou kan opleveren? En hoe het werkt? Wij hebben de meest gestelde vragen van voor, tijdens en na de bouw voor je verzameld. Na het lezen weet je exact hoe het werkt.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Opbrengst: leasen, huren en kopen

Voor iedere ondernemer met een bedrijfsdak – van minimaal 3000 m2 – biedt Solarfields een geschikte oplossing. 

Zonnepanelen leasen

Als je niet in één keer een hele grote investering wilt doen, dan kun je de zonnepanelen leasen. Je betaalt een vast bedrag voor zonnepanelen en onderhoud. Vervolgens profiteer je direct van de opbrengst van je zonnepanelen. Zo heb je dus geen eigen investering nodig, je energierekening gaat wel direct omlaag en je wordt volledig ontzorgd. 

Dak verhuren voor zonnepanelen

Een andere optie is je dak verhuren voor zonnepanelen. Je hoeft zelf geen investeing te doen en je ontvangt een vast bedrag per zonnepaneel. Na 16 jaar zijn de zonnepanelen van jou.

Zonnepanelen kopen

Wil je alles meer in eigen hand houden? Dan kies je ervoor om zonnepanelen te kopen, hierbij investeer je dus zelf in de zonnepanelen. Het rendement is daarmee op zijn hoogst.

Kies wat bij jou past

Lease

Totaal ontzorgd, alles geregeld

Door zakelijk zonnepanelen te leasen daalt de energierekening direct, zonder investeringskosten. En Solarfields zorgt voor het onderhoud. Lease nu zonnepanelen voor je bedrijfsdak en profiteer dubbel!

>>  Zonnepanelen zakelijk leasen

 • Geen eigen investering
 • Energierekening direct omlaag
 • Geen eigen risico
Huur

Geen eigen investering, wel verduurzamen

Wanneer je je dak verhuurt voor zonnepanelen, ontvang je een vaste vergoeding per paneel en profiteer je niet alleen onder je dak, maar ook er bovenop! Ook wanneer je het pand eventueel wilt verkopen in de toekomst, is deze oplossing perfect.

>>  Dak verhuren zonnepanelen

 • Extra inkomsten
 • Mogelijkheid om te combineren met operationeel lease
 • Geen investering benodigd
Koop

Direct rendement op je investering

Wil je zelf de touwtjes in handen houden en genieten van maximaal rendement? Dan is het zakelijk kopen van zonnepanelen een goede optie. Je bepaalt zelf welke onderdelen je wilt uitvoeren en welke je wilt uitbesteden.

>> Zonnepanelen zakelijk kopen

 • Hoog rendement
 • Garantie op de hele installatie
 • Ondersteuning waar jij het wilt

Hoeveel levert een zonnedak op? 

Heb je de zonscan al ingevuld? Dan krijg je een berekening op maat met het rendement van zonnepanelen op jouw bedrijfsdak. Deze opbrengsten variëren uiteraard per bedrijfsdak. Dit komt bijvoorbeeld door de grootte van het dak en de ligging. Verder kijken wij voor deze berekening naar satellietbeelden van het perceel en wat de lokale inpassing op het energienet is. Ook zit er onderscheid in het leasen, huren of kopen van de zonnepanelen. Alle drie de opties hebben weer andere voordelen. Wij brengen dit vrijblijvend voor jou in kaart.

Tevreden ondernemers en een goede opbrengst

Ben jij net als voorgaande ondernemers een voorstander van duurzaam ondernemen en ben je op zoek naar een goede opbrengst? Dan staat Solarfields voor je klaar. Al veel tevreden ondernemers gingen je voor en zijn erachter gekomen dat hun bedrijfsdak zeer goed kan renderen. 

Bedrijfsdak verhuren voor zonnepanelen 

De keuze voor een zonnedak is niet in één nacht gemaakt. Dat begrijpen we. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden en is er altijd wel een manier die past bij jouw bedrijf. Samen gaan we opzoek naar jouw ideale plaatje. Zo ontdekken steeds meer ondernemers de voordelen van een zonnedak. Lees hieronder snel meer ervaringen van ondernemers die je voorgingen.

Zonscan aanvragen: krijg inzicht in jouw opbrengsten 

Ben jij benieuwd of een zonnedak geschikt is voor jouw bedrijf en hoeveel het jou oplevert? Vraag dan direct een zonscan aan. Dit is geheel vrijblijvend en binnen twee werkdagen krijg je jouw scan toegestuurd. Een expert van Solarfields licht de berekening daarna graag persoonlijk toe. Je krijgt dus vrijblijvend een advies op maat en vervolgens beslis jij.

√ Ontdek wat zonnepanelen jou en jouw bedrijf opleveren

√ Ontvang  een advies op maat, passend bij jouw situatie

√ Vrijblijvend, je zit nergens aan vast

Meer weten? Klik op de link en vraag jouw zonscan aan.

Neem direct contact op

Één van onze adviseurs helpt je verder.

085-3030850
info@solarfields.nl

Maak een afspraak

Wij vertellen je vrijblijvend welk rendement je kunt behalen.

Dus wil je zonnepanelen op je dak? Of twijfel je, heb je nog vragen? Laten we met elkaar om tafel, zodat jij weet waar je aan toe bent. Daarna brengen we je stap
voor stap naar 100% duurzaam energie op je dak.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan