Jij schakelt even uit.
Wij staan altijd aan. Samen de zn.

Wat is de opbrengst van een zonnedak?

De opbrengst van een zonnedak, hangt af van de keuzes die je maakt. Ga je een dak verhuren voor zonnepanelen of een eigen zonneproject starten? Welke keuze je ook maakt: wij blijven altijd naast je staan. Zo profiteren we samen van de zon! We bieden deze mogelijkheden aan bij een zonnedak van minimaal 3.000 m2.

Rekenvoorbeeld: dak verhuren voor zonnepanelen

Verhuur je een dak van 3.000m2? Dan ontvang je +/- €4.500 opbrengst per jaar. Na 16 jaar heb je dus €72.000 verdiend!

“Zonnepanelen op mijn bedrijfsdak? Dak daar niet eerder aan dacht!”

Solarfields regelt jouw SDE++

Mijn eigen zonnedak-project starten

Wanneer je een eigen project start met zonnepanelen op het dak van minimaal 3.000 m2 kunnen we bij Solarfields ook ondersteunen. We kunnen mee-investeren, adviseren bij subsidie-aanvragen, helpen bij de bouw van jouw zonnedak, het zonnedak beheren, et cetera.

 • Je bent zelf geheel of gedeeltelijk eigenaar van je zonnedak.
 • Hoger rendement dan bij verhuur van het dak.
 • Solarfields ondersteunt je in de realisatie waar nodig: advies, bouw, ontwikkeling, enzovoorts.
 • Solarfields doet het beheer en het onderhoud
Neem direct contact met ons op

Dak verhuren of een eigen project starten?

Iedere ondernemer is anders. De een wil maximaal rendement en regelt alles zelf, de ander wil volledig ontzorgd worden en is tevreden met een iets lager rendement. Wij sluiten aan op jouw wens! Je kunt jouw dak voor zonnepanelen verhuren aan Solarfields waarbij wij alles regelen. Je kunt ook een eigen zonnedak-project starten. Dan ondersteunen we je waar jij ons nodig hebt.

Wat brengt een zonnedak?

Een zonnedak is naast een goede manier om te verduurzamen ook een extra inkomstenbron of kostenverlagend. Wat een zonnedak oplevert is afhankelijk van de samenwerking en de financiële constructie. Maar hoe zit dat dan precies met rendement?

 • Wat levert een dak verhuren op?

  De opbrengst van een zonnedak, hangt af van de keuzes die je maakt en de ruimte die je hebt. Ga je bijvoorbeeld een dak verhuren of investeer je in een eigen zonneproject? Bij Solarfields zijn meerdere mogelijkheden voor een zonnedak bij minimaal oppervlakte van 3.000 m². Hier een rekenvoorbeeld: Verhuur je een dak van 3.000 m²? Dan ontvang je +/- €4.500 per jaar. Na 16 jaar heb je dan dus € 72.000 verdiend.

  Daarnaast levert een zonnedak ook (indirecte) marketingopbrengsten op. Als gevolg van een ‘groene’ uitstraling. Ben je verhuurder? Dan verhoog je de aantrekkelijkheid van het pand voor bestaande en toekomstige huurders.

 • Wat is het rendement van een zonnedak?

  Het rendement van jouw zonnedak hangt van meerdere factoren af. Eigenaar zijn van jouw zonnedak betekent maximaal rendement. Maar ook meer risico’s en veel zelf regelen. Bij het verhuren van het dak is het rendement lager, maar daarmee ook de risico’s, de eigen investering en de zorgen. Verder is het rendement van jouw zonnedak afhankelijk van de business case die kan worden opgesteld: hoeveel panelen kunnen er op het dak, hoeveel zonuren heeft jouw dak, etc. Zonne-­energie is een rendabele energiebron die mede dankzij de SDE­-subsidie een hoge mate van financiële zekerheid kent.