Zonnepanelen op je bedrijfsdak

Overweeg je zonnepanelen op je bedrijfsdak te laten plaatsen? Goed idee! In Nederland zijn al 1 miljoen daken voorzien van zonnepanelen. We zien dat steeds meer bedrijven investeren in de verduurzaming van hun bedrijfspanden. Dat levert een mooie bijdrage aan een duurzaam Nederland én aan de financiële weerbaarheid van jouw bedrijf. Zonnepanelen op een bedrijfsdak leveren namelijk 25 jaar lang duurzame energie en duurzame opbrengsten. Klinkt goed? Lees dan verder waarom nu de beste tijd is om jouw pand te verduurzamen.

Waarom je nu zonnepanelen op je bedrijfsdak moet overwegen:

Keuzevrijheid, subsidie en transportcapaciteit zijn actuele thema’s die het interessant maken om juist nu serieus na te denken over zonnepanelen op je bedrijfsdak. We leggen hier uit waarom.

Verplicht zonnepanelen op het bedrijfsdak

Op dit moment kun je nog vrijblijvend kiezen of je jouw bedrijfsdak wil inzetten voor zonnepanelen. De verwachting is dat het ook in Nederland verplicht wordt om zonnepanelen op grootschalige (nieuwe) bedrijfsdaken te plaatsen. Er zijn vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog geen concrete wetsvoorstellen, maar de Tweede Kamer is wel al op de hoogte gesteld door minister Wiebes en zijn plannen. Hou er rekening mee dat zolang het niet verplicht is, je meer keuzevrijheid hebt.

Hoogte van de vergoeding daalt

De subsidie vanuit de overheid die je voor duurzame energie ontvangt, daalt ieder jaar. Dat is goed, want het dwingt ons om te vernieuwen en toe te werken naar een subsidievrije markt. De keerzijde is dat de vergoedingen voor het verhuren van daken ook daalt, en daarmee de opbrengsten. We vertellen je graag meer over SDE-subsidie

Beperking van de transportcapaciteit

Het wordt steeds lastiger om de opgewekte zonne-energie terug te leveren aan het stroomnet. Met name in de dunner bevolkte gebieden zijn de mogelijkheden steeds beperkter. Zodra je je in een ‘rood’ gebied begeeft, is teruglevering niet meer mogelijk. De conclusie: het stroomnet is dan vol. De oplossing laat vervolgens enkele jaren op zich wachten omdat een verbreding van het stroomnet zeer kostbaar is. Daarom is het verstandig om juist nu te kiezen voor een zonnedak!

De beste vergoeding per zonnepaneel

Iedere ondernemer is anders en heeft persoonlijke voorkeuren. Bij Solarfields zijn er daarom verschillende manieren mogelijk om je bedrijfsdak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen. Er zijn grofweg twee routes die je kunt bewandelen: de eerste mogelijkheid is dat je ons al het werk laat doen en het dak verhuurt. Hierbij ontvang je minimaal 16 jaar lang gegarandeerd de beste vergoeding per geplaatst paneel. De tweede mogelijkheid is dat je een eigen dak project start. Hierbij is de vergoeding per paneel hoger, maar investeer je zelf ook mee in het zonnesysteem. Wij ondersteunen met advies, bouw, projectmanagement, etc. Welke keuze je ook maakt. Wij staan voor je klaar.

Lees meer over zonnepanelen op het dak en ontdek de verschillen tussen je bedrijfsdak verhuren en een eigen project met zonnepanelen.

Wij berekenen de dakopbrengst

Benieuwd wat zonnepanelen op jouw bedrijfsdak kunnen opleveren bij verhuur? Wij berekenen het gratis en geheel vrijblijvend voor je! Dit doen we met behulp van onze quickscan. Jij zet de eerste stap, samen zetten we de volgende.

Wij berekenen graag wat het verhuren van het dak jou kan opleveren.

  • Stap 1 van 2: Het dak

    Bij ons geen algemene rekentool. Laat je gegevens achter zodat wij een gepersonaliseerde Quickscan kunnen maken! Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar satelietbeelden van het dak en lokale inpassing op het energienet. Zo ontvang je een berekening op maat en binnen twee werkdagen in je mail.

    Liever niet online invullen of een vraag?
    Bel ons tijdens kantooruren op 085-3030850, mail naar info@solarfields.nl