Jij schakelt even uit.
Wij staan altijd aan. Samen de zn.

Zonnepanelen op het dak

Als ondernemer zoek je altijd de oplossing die het beste is voor jouw bedrijf. Met daarbij oog voor wat goed is voor onze planeet. Die twee belangen gaan goed samen bij Solarfields met zonnepanelen op het dak. Langdurig een aantrekkelijk rendement voor jou én duurzame energie voor jouw directe omgeving. We bieden je verschillende aantrekkelijke mogelijkheden voor jouw zonnedak van minimaal 3.000 m2.

“Zonnepanelen op mijn bedrijfsdak? Dak daar niet eerder aan dacht!”

Solarfields regelt jouw SDE++

Jouw zonnedak. Onze expertise.

Iedere ondernemer is anders. De een wil maximaal rendement en regelt alles zelf, de ander wil volledig ontzorgd worden en is tevreden met een iets lager rendement. Wij sluiten aan op jouw wens! Je kunt jouw dak voor zonnepanelen verhuren aan Solarfields waarbij wij alles regelen. Je kunt ook een eigen zonnedak-project starten. Dan ondersteunen we je waar jij ons nodig hebt. Welke keuze je ook maakt: wij blijven altijd naast je staan. Zo profiteren we samen van de zon!

Mijn eigen zonnedak-project starten

Wanneer je een eigen project start met zonnepanelen op het dak van minimaal 3.000 m2 kunnen we bij Solarfields ook ondersteunen. We kunnen mee-investeren, adviseren bij subsidie-aanvragen, helpen bij de bouw van jouw zonnedak, het zonnedak beheren, et cetera. We staan open voor verschillende vormen van samenwerking!

 • Je bent zelf geheel of gedeeltelijk eigenaar van je zonnedak.
 • Hoger rendement dan bij verhuur van het dak.
 • Solarfields ondersteunt je in de realisatie waar nodig: advies, bouw, ontwikkeling, enzovoorts.
 • Solarfields doet het beheer en het onderhoud
Neem direct contact met ons op

Waarom zonnepanelen op het dak?

We hebben een ambitieuze doelstelling. Wij willen er voor zorgen dat 1 miljoen huishoudens in 2030 duurzame energie gebruiken. Om dat te bereiken, moeten we nu – samen met jou – stappen zetten. Op een manier die meerwaarde heeft voor ons beide. Alleen samen kunnen we werken aan een duurzame toekomst!

Van gedachten wisselen over de mogelijkheden?

Bel met ons tijdens kantooruren of stuur ons een e-mail

Jouw Solarfields ‘zon op dak’-garantie:

 • Geen productieverlies: jouw werk onder het dak kan altijd doorgaan.
 • We doen het samen: we zijn er voor je in voor- en tegenspoed.
 • Minimaal 16 jaar zekerheid van extra inkomsten.
 • Samenwerken met de marktleider uit Nederland. Solarfields heeft al meer dan 450.000 panelen geplaatst!

Kosten zonnepanelen bedrijfspand / Zonnedak

Hier vind je alles over de kosten en subsidies voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. Of lees meer over Dak verhuren voor zonnepanelen opbrengst

 • Hoeveel kosten zonnepanelen op jouw bedrijfspand?

  Op lange termijn gekeken, zijn er geen kosten verbonden aan zonnepanelen op jouw bedrijfspand. De kosten die eventueel gemaakt worden, zijn sterk afhankelijk van de keuze om als dakeigenaar zelf (mee-) te investeren of niet. Als je er als pandeigenaar voor kiest om je dak te verhuren, zijn er geen kosten verbonden aan de zonnepanelen op jouw dak. Sterker nog, jouw dak levert juist op. Wanneer je kiest om te investeren in een zonnedak, maak je uiteraard investeringskosten. Maar dankzij onder andere subsidie-regelingen, verdien je dit terug en zal op de lange termijn je zonnedak geld opleveren.

 • Wat kosten zonnepanelen voor bedrijven?

  De kosten voor de zonnepanelen voor een bedrijf verschillen sterk. Deze hangen samen met het gekozen soort paneel, de hoeveelheid aangekochte panelen en de partij waar wordt ingekocht. Er zijn drie soorten panelen:

  • Monokristallijne zonnepanelen: ze hebben het hoogste rendement, maar zijn ze ook het duurst.
  • Polykristallijne zonnepanelen: het verschil in rendement tussen polykristallijne- en monokristallijne zonnepanelen loopt op tot enkele procenten.
  • Amorfe zonnepanelen: dit type zonnepaneel is het goedkoopst door de lage productiekosten, maar heeft ook het laagste rendement.

  Rendement versus opbrengst is dus een belangrijke afweging voor een zonnedak. De uiteindelijke keuze en kosten zijn daardoor per project verschillend.

 • Is er subsidie voor zonnepanelen op bedrijfsdaken?

  Ja, er is subsidie voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. Naast de standaard SDE++ subsidie, zijn er vaak in iedere regio nog verschillende aanvullende subsidies. Zoals voor de verwijdering van asbest, het versterken van de dakconstructie of de aanschaf van lichtgewicht panelen. Op deze manier stimuleert de overheid het verduurzamen van bedrijfspanden.