Pure winst met zonne-energie op je dak
Jij het dak. Wij de expertise. Samen de zon

Zonnepanelen zakelijk

Met zonnepanelen op je dak ben jij de baas van je eigen energie. 100% duurzame stroom is financieel aantrekkelijk én draagt bij aan een duurzaam Nederland. Solarfields zorgt dat de zon werkt voor ondernemers met een dak van 3.000 m2 of groter.

Grip op je eigen energie

Als ondernemer wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor grip op je energierekening. Met zakelijke zonnepanelen op je dak kun je je eigen 100% duurzame energie opwekken. Daarnaast zorg je voor duurzame inkomsten met de opbrengst van je zonne-energie. Zo is je bedrijf minder afhankelijk van onzekere energieprijzen én draag je bij aan een groene en gezonde toekomst.

Bekijk de ervaring van Jarno

Duurzaam ondernemen

Ondernemen op een manier die goed is voor je bedrijf, goed is voor je omgeving en goed is voor de planeet: Dit is het moment om te kiezen voor zakelijke zonne-energie. Omdat het kan. En omdat je iets moois wil neerzetten voor later. Met zonnepanelen op je dak maak je een positieve impact: op de wereld om je heen én op de waarde van jouw bedrijfspand. Pure winst.

Samen met Solarfields

Wij zijn experts in zonneprojecten van formaat. Speciaal voor zonnedaken vanaf 3.000 m2. We zijn thuis in elke stap van het realiseren van zonne-energie. En we snappen we wat je nodig hebt: de kennis van een specialist, plus de vrijheid om zelf te bepalen hoe je het aan wil pakken. Wij staan voor je klaar. Met kennis en kunde voor elke stap in ons gezamenlijke zonneproject:

 • Advies
 • Checken en regelen van het papierwerk: SDE-subsidie, constructiecheck, opstalverzekering, netcapaciteit en vergunning
 • Bouw en aansluiting
 • Beheer en onderhoud
 • Ook voor energieopslag

Zo werkt het

We helpen je stap voor stap in het realiseren van je duurzame zonne-energie.

Waarom zonnepanelen zakelijk aanschaffen?

Heb jij een groot bedrijfspand? Dan maak je waarschijnlijk veel kosten. Denk bijvoorbeeld aan de afschrijving van het pand en de kosten voor het onderhoud van jouw pand. Dat is niet het enige; ook de energieprijzen zijn er niet voordeliger op geworden. Als bedrijfseigenaar ben je daarom continu op zoek naar oplossingen, om de kosten te drukken. Wist je dat je met jouw bedrijfsdak (minimaal 3000 m2) geld kunt verdienen? Dit doe je door zonnepanelen aan te schaffen. Solarfields legt de zonnepanelen op jouw pand, onderhoudt deze, en jij verdient er geld mee! Naast het kopen van zonnepanelen biedt Solarfields de mogelijkheid om zonnepanelen te leasen, of om jouw bedrijfsdak te verhuren

Uitstekend rendement 

Er zijn verschillende redenen voor het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen. Zo ontvang je bijvoorbeeld een uitstekend rendement voor de zonnepanelen. Ook zijn er subsidies voor bedrijven die investeren in zonnepanelen. Door de subsidies en belastingvoordelen kun je profiteren van jouw investering. Verder kun je als bedrijf de BTW over de zonnepanelen terugvragen, net als bij andere zakelijke investeringen. Al met al, is het een investering die zichzelf dus goed terugverdient. 

Wat leveren zakelijke zonnepanelen mij op?

De opbrengst van een zonnedak, hangt af van de keuzes die je maakt. Ga je een dak verhuren voor zonnepanelen of een eigen zonneproject starten? Welke keuze je ook maakt: wij blijven altijd naast je staan. Zo profiteren we samen van de zon! We bieden deze mogelijkheden aan bij een zonnedak van minimaal 3.000 m2.

Rekenvoorbeeld: dak verhuren voor zonnepanelen

Verhuur je een dak van 3.000m2? Dan ontvang je +/- €4.500 opbrengst per jaar. Na 16 jaar heb je dus €72.000 verdiend!

Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo verdien je geld terwijl je dubbel geniet van de zon. Binnen twee werkdagen ontvang jij van ons een voorstel op maat, afgesproken.🌞

Zonnepanelen zakelijk: dak verhuren, kopen of leasen

Als je genoeg geld beschikbaar hebt om te investeren, of bereid bent om een lening af te sluiten, kun je er ook voor kiezen om de zonnepanelen zelf aan te schaffen. Als je kiest voor zonnepanelen kopen, zal het rendement een stuk hoger liggen dan wanneer je jouw dak verhuurt, of wanneer je zonnepanelen least. Heb je het geld niet beschikbaar voor een zakelijke investering in zonnepanelen, maar wil je wel direct besparen op energiekosten? Dan kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te leasen. In plaats van dat je alleen een vergoeding krijgt bij het verhuren van jouw bedrijfsdak, bespaar je hiermee ook direct op jouw energierekening

Dak verhuren voor zonnepanelen 

Bij Solarfields bieden we verschillende opties aan voor zonnepanelen zakelijk. Zo is het ook mogelijk om jouw bedrijfsdak te verhuren. Hiermee verhuur jij jouw dak aan Solarfields en maken wij er een zonnedak van. Je wordt volledig ontzorgd en voor de rest hoef je nergens rekening mee te houden. Technische problemen of onderhoud? Solarfields staat voor je klaar om alles te regelen. Jouw bedrijfsdak verhuren aan Solarfields kan daarom zeer interessant zijn. Vraag alvast een berekening aan op onze dakopbrengst pagina om te zien hoeveel jouw bedrijfsdak kan opleveren. 

Zonnepanelen zakelijk: waar kies jij voor? 

Welke optie is het meest geschikt voor jou? Wil jij liever helemaal ontzorgd worden en ben je tevreden met een iets lager rendement, of wil je zakelijk investeren in zonnepanelen en neem je de touwtjes het liefst zelf in handen? Voor elk soort bedrijf biedt Solarfields een geschikte oplossing. Daarom gaan wij graag met je in gesprek om te kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan om te kijken hoe Solarfields jou kan helpen.

Meer dan 150 dakeigenaren gingen je voor. Doe je ook mee?

Solarfields zorgt dat de zon werkt voor ondernemers met een dak van 3.000 m2 of groter. Wij zijn er voor advies, het regelen van papierwerk, financiering, installatie en beheer. Zo maak je jouw bedrijf duurzamer, samen met de marktleider in grootschalige energieoplossingen. Wij staan voor je klaar!

Soleila logo

Benieuwd hoe onze experts jou kunnen helpen? Vraag vrijblijvend informatie of een kennismakingsgesprek aan!

Maak kennis

SDE++ subsidie

Kies je voor zonnepanelen zakelijk van Solarfields? Dan nemen wij de subsidieaanvraag voor je uit handen. Dit betekent dat jij SDE++ subsidie krijgt bij het zakelijk investeren in zonnepanelen. Solarfields heeft inmiddels al veel SDE-projecten in beheer. Het enige wat jij hoeft te doen, is het zakelijk verhuren van jouw dak, of zonnepanelen kopen/leasen. Voor zakelijke zonne-energie zijn er veel subsidies en fiscale voordelen. Benieuwd welke voordelen jouw bedrijf heeft bij het zakelijk opwekken van duurzame, groene stroom? Neem dan snel contact met ons op en ontdek wat groene energie voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Vraag vandaag nog een offerte aan

Bij Solarfields willen we graag de wereld verbeteren met duurzame energie. Alleen met genoeg draagvlak en de juiste samenwerkingen kunnen we stappen zetten, naar meer groene stroom en minder CO2-uitstoot. Zakelijk investeren in zonnepanelen betekent dan ook: zakelijk investeren in de toekomst. Met zonnepanelen zakelijk weet je zeker dat je een goede investering doet. Ook draag je direct bij aan de gestelde klimaatdoelen van 2030. Wil jij net als andere succesvolle ondernemers geld verdienen met jouw bedrijfsdak? Vraag dan hieronder vrijblijvend een offerte aan.

Neem direct contact op

Één van onze adviseurs helpt je verder.

085-3030850
info@solarfields.nl

Maak een afspraak

Wij vertellen je vrijblijvend welk rendement je kunt behalen.

Dus wil je zonnepanelen op je dak? Of twijfel je, heb je nog vragen? Laten we met elkaar om tafel, zodat jij weet waar je aan toe bent. Daarna brengen we je stap
voor stap naar 100% duurzaam energie op je dak.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Kies wat bij jou past

Bij Solarfields bepaal jij. Je verhuurt je dak en laat ons alles regelen of je investeert zelf mee en profiteert extra door koop of lease. Wat je ook kiest, met zonnepanelen heb je jarenlang profijt van duurzame energie.

Lease

Totaal ontzorgd, alles geregeld

Door zakelijk zonnepanelen te leasen daalt de energierekening direct, zonder investeringskosten. Lease nu zonnepanelen voor je bedrijfsdak en profiteer dubbel!

 • Geen eigen investering
 • Energierekening direct omlaag
 • Geen eigen risico
Huur

Geen eigen investering, wel verduurzamen

Wanneer je je dak verhuurt voor zonnepanelen, ontvang je een vaste vergoeding per paneel en profiteer je niet alleen onder je dak, maar ook er bovenop! Ook wanneer je het pand eventueel wilt verkopen in de toekomst, is deze oplossing perfect.

 • Extra inkomsten
 • Mogelijkheid om te combineren met operationeel lease
 • Geen investering benodigd
Koop

Direct rendement op je investering

Wil je zelf de touwtjes in handen houden en genieten van maximaal rendement? Dan is het zakelijk kopen van zonnepanelen een goede optie. Je bepaalt zelf welke onderdelen je wilt uitvoeren en welke je wilt uitbesteden.

 • Hoog rendement
 • Garantie op de hele installatie
 • Ondersteuning waar jij het wilt

Benieuwd naar de meest gestelde vragen?

Ben jij geïnteresseerd in wat een zonnedak jou kan opleveren? En hoe het werkt? Wij hebben de meest gestelde vragen van voor, tijdens en na de bouw voor je verzameld. Na het lezen weet je exact hoe het werkt.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.