Project Description

Projectfoto’s

Solarfields heeft een SDE+ subsidie toegewezen gekregen voor de aanleg van zonnepark W.A. Scholten in Foxhol. De verwachting is dat het zonnepark in maart 2020 kan starten met de bouwfase. Met de realisatie van het zonnepark kunnen ruim 1500 huishoudens van duurzame energie worden voorzien.

De geschiedenis van Foxhol is nauw verweven met de aardappelmeelfabriek van W.A. Scholten: de voorloper van de huidige Avebe fabriekslocatie. Het W.A. Scholten Zonnepark wordt aangelegd op het bedrijventerrein in Foxhol, naast de aardappelzetmeelfabriek van Avebe.

Het zonnepark maakt deel uit van de ‘Verbindingszone Foxhol’, een bufferzone tussen industrie en woonbebouwing. Tijdens een schetsavond konden alle betrokken partijen hun dromen voor het gebied met elkaar delen. Drie landschapsarchitecten kregen vervolgens de opdracht om op basis van de uitkomsten van de schetsavond te werken aan een plan dat gedragen wordt door bewoners, bedrijven en de gemeente. Het doel was om tot een oplossing te komen die de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid versterkt en goed is voor mens, milieu, natuur en bedrijvigheid.

Het W.A. Scholten zonnepark biedt bewoners een aantrekkelijk alternatief voor de toekomst. Hiermee zijn zij verzekerd van een schone overgangszone, zonder geluidsoverlast, tussen de bedrijven en de woningen. Zware industrie kan zich immers niet meer op deze locatie vestigen. In samenspraak met de gemeente, Werkgroep Dorpsbeheer Foxhol (WDF), buurtbewoners en de landschapsarchitect wordt ook de exacte invulling van de landschappelijke inpassing bepaald.

GemeenteMidden-Groningen
Vermogen4.4 MWp
 Panelen11.844
Productie4.180.000 kWh
Huishoudens 1500
Status SDE+ toegekend
Inbedrijfstelling start bouw Q1 2020

Projectfase

Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit project?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief