Foxhol – W.A. Scholten

Home/Zonnepark/Foxhol – W.A. Scholten

Project Description

Projectfoto’s

De geschiedenis van Foxhol is nauw verweven met de aardappelmeelfabriek van W.A. Scholten: de voorloper van de huidige Avebe fabriekslocatie. Het W.A. Scholten Zonnepark wordt aangelegd op het bedrijventerrein in Foxhol, naast de aardappelzetmeelfabriek van Avebe.

Het zonnepark maakt deel uit van de ‘Verbindingszone Foxhol’, een bufferzone tussen industrie en woonbebouwing. Tijdens een schetsavond konden alle betrokken partijen hun dromen voor het gebied met elkaar delen. Drie landschapsarchitecten kregen vervolgens de opdracht om op basis van de uitkomsten van de schetsavond te werken aan een plan dat gedragen wordt door bewoners, bedrijven en de gemeente. Het doel was om tot een oplossing te komen die de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid versterkt en goed is voor mens, milieu, natuur en bedrijvigheid.

Het W.A. Scholten zonnepark biedt bewoners een aantrekkelijk alternatief voor de toekomst. De komende 25 jaar zijn zij verzekerd van een schone overgangszone, zonder geluidsoverlast, tussen de bedrijven en de woningen. Zware industrie kan zich immers niet meer op deze locatie vestigen. In samenspraak met de gemeente, Werkgroep Dorpsbeheer Foxhol (WDF), buurtbewoners en de landschapsarchitect wordt ook de exacte invulling van de landschappelijke inpassing bepaald.

Gemeente Midden-Groningen
Vermogen 4.4 MWp
 Panelen 11.844
Productie 4.180.000 kWh
Huishoudens  1500
Status  SDE+ toegekend
Inbedrijfstelling  start bouw Q3 2019

Projectfase

Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit project?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Cookies

Wijzig je cookie-instellingen of bekijk onze privacyverklaring

Privacyverklaring | sluiten
instellingen