Hoe kun je grond verhuren of verkopen voor een zonnepark?

Er zijn verschillende manieren om jouw grond in te zetten voor een zonnepark en de mate waarin wij daarbij betrokken zijn. Grofweg zijn er drie mogelijkheden: 

Wil je jouw grond verhuren of verkopen? Dan zorgen wij voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie. Totale ontzorging noemen we dat. We starten met een vrijblijvend onderzoek of de locatie geschikt is voor een zonnepark. Het is belangrijk dat de grootte van het zonnepark minimaal 5 hectare is, dat we het toekomstige park kunnen aansluiten op het bestaande stroomnet én wat de eisen zijn van de lokale overheid voor de bouw. Het duurzaamheidsbeleid van jouw gemeente speelt daarbij een grote rol. Voor de bouw van een zonnepark is namelijk een vergunning vereist.

Jouw grond verhuren

Het is mogelijk om jouw grond te verhuren voor zonnepanelen aan Solarfields. Dit kan agrarische grond zijn, maar ook een weiland verhuren voor zonnepanelen is mogelijk. Bij het verhuren vestigen we, na een succesvol voortraject, de opstalvoorwaarden bij een notaris. In deze overeenkomst staan alle afspraken die we gezamenlijk na moeten komen tijdens de opstalperiode. Daarin staat onder andere de vergoeding per maand, de exploitatieperiode (25 tot 30 jaar) en de oplevering van de grond na afloop van de samenwerking. Wij leveren de grond af zonder zonnepanelen en zoals deze was voor de samenwerking. Wil je weten wat de opbrengst van jouw grond kan zijn? Doe onze gratis quickscan!

Jouw grond verkopen

Een andere optie is jouw grond verkopen aan Solarfields. We hoeven dan geen afspraken te maken over de exploitatieperiode van het zonnepark, maar regelen we bij de notaris de overdracht van de grond. Het grootste voordeel is dat je direct de volledige verkoopwaarde van de grond ontvangt in plaats van een periodieke betaling. 

Grond verkopen of verhuren?

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw grond: verhuur of verkoop. Voor Solarfields maakt het geen verschil welke keuze je maakt! We kunnen je wel adviseren wat voor jou de beste mogelijkheid is, we hebben ruime ervaring met beide opties. We raden je ook aan om met een externe en onafhankelijke adviseur in gesprek te gaan. Ook daar hebben we contacten voor. Ben je geïnteresseerd of heb je nog meer vragen? Neem dan contact met ons op!