Grond verkopen

Wil je grond verkopen, maar weet je nog precies hoe of wat? Overweeg dan eens om je grond te verkopen voor een zonnepark. Wil je bijvoorbeeld

  • agrarische grond verkopen
  • grasland verkopen
  • weiland verkopen
  • of heb je een ander terrein?

Wij bouwen zonneparken op veel soorten grond vanaf 5ha. Je kunt kiezen voor de verkoop van jouw grond, de verhuur ervan óf we bouwen samen een park op jouw grond. Het verkopen van de grond heeft als voordeel dat je direct kunt beschikken van de (toekomstige) opbrengsten van het zonnepark.

Zonnepanelen plaatsen op landbouwgrond

Het idee van een zonnepark op jouw landbouwgrond speelt misschien al langer in je hoofd. Misschien overweeg je zelf een park te bouwen en zit je vol met vragen als:

Als marktleider in Nederland hebben we ruime ervaring met de bouw en beheer van zonneparken op landbouwgrond dus jouw vraag kunnen we ook beantwoorden! Neem gerust contact op via info@solarfields.nl of bel 085 3030 850.

Direct profiteren van de zon

Een investering van jouw kant is bij verkoop niet nodig, wij regelen alles voor jouw locatie. Tijdens de ontwikkelingsperiode bieden wij daarnaast veel flexibiliteit. Verandert je situatie en wil je verderop in het traject besluiten om liever de grond te verhuren? Dan is dat natuurlijk bespreekbaar. Je hoeft pas aan het einde van de ontwikkelingsperiode te besluiten. Die periode duurt gemiddeld genomen 24 maanden, dus tijd zat!

Meer dan zonnepanelen op landbouwgrond

We krijgen wel eens de vraag of we alleen zonnepanelen op landbouwgrond plaatsen. Dat is zeker niet het geval. We maken creatief gebruikt van de ruimte in Nederland en plaatsen ook zonnepanelen op bedrijfsdaken, op oude vuilstortlocaties en zijn creatief met andere oplossingen, bijvoorbeeld carports met zonnepanelen. Wat betreft de landbouwgrond: Er is uiteindelijk slechts 0,7% van het landbouwareaal nodig om de gestelde klimaatdoelstellingen in Nederland te halen.

Agrarische grond verkopen voor een duurzame toekomst

Wij voelen de urgentie om samen stappen te zetten om Nederland te verduurzamen en zijn blij dat jij dit ook overweegt. Met de verkoop van grond verdien je namelijk niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een duurzame toekomst! 

Benieuwd wat de verkoop van grond kan opleveren en/of jouw grond geschikt is? Wij berekenen het graag voor je. Dat is altijd maatwerk. Dus neem contact op via info@solarfields.nl of bel 085 3030 850.