Project Description

Projectfoto’s

De omgevingsvergunning voor Zonnepark Molenwaard in Hoogezand is in november afgelopen jaar verleend. Als alles meezit, start de bouw van het zonnepark in de zomer van 2019.

Tijdens een intensief voortraject met twee inloopbijeenkomsten en vier interactieve denktankbijeenkomsten is in samenwerking met omwonenden, de gemeente en het bureau LAOS Landschapsarchitectuur gewerkt aan een breed gedragen plan ten aanzien van het ontwerp en de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Tijdens de denktankbijeenkomsten is samen met omwonenden voor elke rand een landschappelijke inrichting ontworpen die voldoet aan de wensen van de omwonenden die er het dichtst bij wonen. Dankzij dit intensieve voortraject zijn er geen zienswijzen naar voren gebracht en is er geen beroep ingesteld.

De locatie van het zonnepark is gelegen tussen de Woldweg en de Gorechtlaan, ten noorden van de Burgemeester van Roijenstraat. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 35 hectare, waarvan ongeveer 7 hectare wordt ingericht met o.a. nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting. Zonnepark Molenwaard bestaat uit ruim 90.000 zonnepanelen en gaat duurzame energie leveren aan 10.000 huishoudens.  Op deze pagina kunt u visualisaties en een 3D-animatievideo van het zonnepark bekijken.

GemeenteMidden-Groningen
Vermogen38 MWp
Aantal panelen90.636
Productie37.000.000 kWh
Huishoudens10.000
Status Voorbereiden bouw
Inbedrijfstelling start bouw zomer 2019

Nieuwsberichten

Projectfase

Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit project?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief