Zonnepark financieren

Bij de verhuur van grond, water of dak hoef je zelf niet het zonnepark te financieren. Start je een eigen project op? Dan helpen we je met het regelen van de volledige financiering en vragen we de SDE subsidie (SDE++) aan.

Wat kost een zonnepark?

De realisatie van een zonnepark kost veel geld. De kosten beginnen in de ontwikkelingsfase van het zonnepark. Denk hierbij aan legeskosten, maar ook aan het reserveren van netcapaciteit of de kosten van een landschapsarchitect. Daarnaast controleert een externe partij bij daken altijd tijdig of het dak de zonne-constructie kan dragen. 

Om een zonnepark te financieren, werken we samen met financierders die kennis hebben van de energiebranche. Voor ieder individueel zonneproject maken we een selectie van mogelijke financierders en vergelijken we de voorwaarden en voorstellen. Iedere partij brengt een risico-analyse uit in een rapport. Op basis van deze voorstellen selecteren wij de bank waarmee wij samen willen werken. Als alle partijen akkoord zijn met het definitieve voorstel, wordt de financiering van het zonnepark afgesloten en starten we met de bouw.  Door onze ervaring weten we wat de bank nodig heeft en aan welke voorwaarden wij moeten voldoen om een financiering rond te krijgen. Dit zorgt ervoor dat onze specialisten snel kunnen schakelen en de benodigde financiering voor een zonnepark kunnen regelen. 

Zonnepark financieren met subsidie

Het tweede gedeelte van een zonnepark financieren bestaat uit de SDE subsidie. Het is nog niet mogelijk om in Nederland subsidieloos een zonnepark of zonnedak te realiseren. Daarom heeft de overheid in 2011 de SDE+ subsidie ontwikkeld. SDE staat voor Stimulering Duurzame Energie. Met deze regeling motiveert de Nederlandse regering duurzame energieoplossingen. Zo vormt de subsidie een deel van de financiering van een het zonnepark. De subsidie is niet alleen beschikbaar voor zonne-energie. Ook andere oplossingen zoals geothermie, biomassa en windenergie komen in aanmerking voor deze subsidievorm.

Bekijk onze reviews