Groningen – Roode Haan

Home/Groningen – Roode Haan

Project Description

Projectfoto’s

Solarfields & Zon Direct Groningen hebben het voornemen om in samenspraak met de Gemeente Groningen een zonnepark te ontwikkelen ter uitbreiding van zonnepark Roodehaan op de naastgelegen gronden grenzend aan de A7 en de Woortmansdijk en de Winschoterweg aan de Zuidzijde.

Het voornemen is om een zonnepark te realiseren van ongeveer 40 hectare. Met de uitbreiding van dit park kunnen ongeveer 14.000 huishoudens van duurzame energie worden voorzien. Een deel van deze stroom zal rechtstreeks geleverd worden aan het UMCG-ziekenhuis en de overige opgewekte energie wordt terug geleverd aan het net. Het beoogde zonnepark levert hiermee een goede bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Groningen voor Groningen Energieneutraal 2035.  

Het park zal landschappelijk worden ingepast door gerenommeerde landschapsarchitecten, waarbij nauwe aansluiting wordt gezocht bij de vormgeving en landschappelijke inpassing van Roodehaan – Fase 1, evenals oude Hunzeloop en de bestaande perceelgrenzen.

Gemeente Groningen
Vermogen +/- 50 MWp
Productie 47.500.000 kWh
Huishoudens 14.000
Status Voorbereiding vergunning
Inbedrijfstelling Start bouw Q1 2020

Projectfase

Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit project?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Cookies

Wijzig je cookie-instellingen of bekijk onze privacyverklaring

Privacyverklaring | sluiten
instellingen